Uusi messutapahtuma elämän esteettömyyttä edistämässä

Elämää omin voimin -messutapahtuma 21.-22. huhtikuuta Pieksämäen Veturitorilla

*Esteettömyys *Saavutettavuus*

Ensimmäistä kertaa keskisessä Suomessa elämän esteettömyyttä auttavia laitteita ja palveluiden saavutettavuutta esittelevä messutapahtuma!

Tapahtuman tavoitteena on lisätä Jyväskylän, Mikkelin, Kuopion, Joensuun, Varkauden ja Pieksämäen alueiden asukkaiden mahdollisuutta saada suoraan tietoa arkista elämää auttavista uusista laitteista ja kehitetyistä palveluista. – Lyhyin etäisyyksin.

Pieksämäki valikoitui messupaikaksi keskeisen sijaintinsa takia. Alle tunnin junalla tai autolla kaupungin saavuttaa yli puoli miljoonaa henkilöä. Lisäksi tapahtuma-areena Veturitori on aivan keskellä kaupunkia, rautatie- ja linja-autoaseman vieressä. Helposti saavutettavissa.

Kohderyhmänä erityisesti ikääntyvä väestö, vammaiset, heidän omaishoitajansa, terveys- ja sosiaalialan opiskelijat ja ammattilaiset. Tapahtuma edistää heidän alueellista yhdenvertaisuuttaan.

Kaksipäiväisen tapahtuman järjestävät yhteistyössä Pieksämäen alueen sosiaali- ja terveysalan järjestöt kattojärjestönsä Paiste ry:n kautta. Toteuttamisesta vastaa Pieksämäen seudun Invalidien Esteettömyysryhmä, vetäjä Ilkka Seppä messuvastaavana.