Ohjelmapalvelut

Työryhmä läntisiltä kyliltä

Mukana Anni ja Jari Kauppinen, Marianne ja Terho Häkkinen sekä säestäjänä Jukka Ylönen. Porukkaa hillitysti ohjaa ja käsikirjoittaa Juhani Joensuu.

Kari Tapio Paalupaikka Areena

Tanssin taikaa Pieksämäen Veturitorilla. Tanssit siirtyvät kesäisin Jäppilän Salmen lavalle.

Motopark

Motopark toivottaa moottoripyöräilijät ja autoilijat tervetulleiksi nauttimaan rata-ajosta 3516 m:n asfaltoidulle moottoriradalle Pieksämäen Virtasalmelle.

Kalastusretki ja saalis kruunaavat loman.

Monipuoliset melontareitit

Melonta on osa Pieksämäen kesää opastetusti tai omatoimisesti.

Hevosharrastajille

Alueen ratsastustallit palvelevat myös matkailijoita.

Ihana kotieläinpiha

Iran Farmin eläimet ihastuttavat isoja ja pieniä kävijöitä.

NeoNoo teatteri

Ilmatar Instituutin NeoNoo ulkoilmateatteri on luotu muinaiskulttuurien ja esitystaiteiden kansainväliseksi kohtauspaikaksi.

Kesän kohokohta

Kesäteatterit luovat kesän tunnelman.

Höyryveturin kyytiin

Höyryveturiajelut ovat Pieksämäen erikoisuus kesäisin säiden suosiessa.

 • Akkain Jahti ry

  Puh. 0500 648 246 / Tiina Paananen
  akkainjahti@gmail.com

  www.akkainjahti.net

  Akkain Jahti on vain naisille tarkoitettu vuosittain marraskuussa järjestettävä hirvenmetsästystapahtuma Jäppilässä. Jahti- ja koulutuspäiville kokoontuu yleensä kymmeniä naisia. Myös muita jahtitapahtumia tarjolla.

 • C-Viihde

  Kari Tapio Paalupaikka Areena
  Veturitori
  Tallikankaankatu 3, 76100 Pieksämäki

  Puh: 0400 913 606, 040 841 0058
  posti@c-viihde.fi
  c-viihde.fi
  Facebook

  Maaliskuu

  16.3.PNP

  23.3.LEIF LINDEMAN & ROSETTE

  PE 29.3. YÖLINTU

  30.3.TOMI MARKKOLA & KIPINÄ

  Huhtikuu

  6.4  MARKKU ARO & DIESEL

  13.4.NINA ÅKERMAN & MANTRA

  27.4.JYRKI YLI-SIKKILÄ & SOIVA ORKESTERI

  Lämpimästi tervetuloa viihtymään upeaan paikkaamme Veturitorille. Tansseissa ravintolapalveluja tarjoaa UKKO Bistro & Deli.

 • Dörte Leupold-Törrönen

  Tahintie 14 A 4
  76100 Pieksämäki

  Puh. 0440 479 034
  dorte.leupold@pp1.inet.fi

  Opastus-, tulkkaus- ja käännöspalvelut suomeksi, saksaksi, englanniksi, ranskaksi sekä espanjaksi. Erikoisosaamista mm. tulkkaukset metsästysretkille.

 • Eränavigator T:mi Suomen Tuotekehitys I. Vauhkonen

  Lamminmäentie 376
  76780 Lamminmäki

  Puh. 044 503 1544 / Ilkka Vauhkonen
  ile.vauhkonen@luukku.com
  Puh. 0400 481 791 / Reijo Linden
  reijo.linden@mbnet.fi

  Järjestämme turvallisen ja näyttävän ilotulitusnäytöksen, jos yrityksenne avajaiset, vuosipäivät, pikkujoulut, urheilukilpailut tai muu tapahtuma tarvitsee finaalin, mistä se muistetaan vuosien päästä. Ilotulitus suunnitellaan tapahtumapaikan ja juhlan teeman mukaan asiakkaan toiveita noudattaen. Hankimme tarvittavat luvat ja hoidamme näytöksen avaimet käteen -periaatteella. Luvan järjestely kannattaa varata aikaa reilu viikko.

 • Haapakosken Ruukki

  Haapakoskentie 506
  77520 Haapakoski

  Ruukkikierroksille aikavaraukset:
  0400 282 906/ Jari Väänänen
  https://www.facebook.com/haapakoskenruukki

  Pieksämäen ja Suonenjoen rajalla, Haapakosken kylässä, sijaiseva vuonna 1842 perustettu Haapakosken järvimalmiruukki on historiallisesti, rakennushistoriallisesti ja ympäristöltään arvokas ja valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. Ruukki on mielenkiintoinen esimerkki Suomen teollistumisen alkuajoilta. Ruukin erikoisuutena on, että laitokset sisältävät harvinaisen paljon esineitä ja laitteita tuotannon ajoilta. Ajan kerroksellisuus on hyvin nähtävissä, tunnelma on kuin työt olisivat päättyneet eilen ja aika olisi pysähtynyt.
  Ruukki on nykyisin yksityisomistuksessa ja siihen pääsee tutustumaan ryhmille järjestettävillä opastetuilla kierroksilla. Hinta 10e/henkilö, vähintään 7 henkilöä/ryhmä, kierroksen kesto noin 1 tunti. Pienempiä ryhmiä sopimuksen mukaan.

 • Halkokummun Kesäteatteri

  Halkokummuntie 24
  77240 Halkokumpu

  Puh. 040 5133483 / Ossi Häkkinen
  teatteri.halkokumpu@gmail.com

  www.halkokummunteatteri.fi
  www.facebook.com/Halkokummunteatteri

  Halkokummun Harrastajateatteri toimii entisen Toikkalan kyläkoulun pihapiirissä. Halkokumpulaiset aloittivat teatteritoiminnan puolivakavissaan jo vuonna 1989. Ensimmäiset esitykset pidettiin Varvalissa ja välillä näytöksiä pidettiin Laitisten maatilan pihapiirissä. Sittemmin esityspaikaksi juurrutettiin Toikkalan kyläkoulun (nykyisin Kumputalo) piha-alue. Katsojamäärien kasvaessa vuosituhannen vaihteessa koulun pihalle rakennettiin näyttämölava ja 350-paikkainen kiinteä katsomo.
  Ensi-ilta pidetään joka vuosi jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan juhannuspäivänä.

 • Iran Farmi

  Kumpusentie 812
  77520 Haapakoski

  Iran Farmi on pieni kotieläinpiha Haapakoskella noin 25 kilometriä Pieksämäen keskustasta. Pihan erikoisuus ovat porot ja erilaiset linnut. Farmilla asustaa pieni porotokka: hirvas Petteri eli Petu, vaatimia ja vasoja. Vasat syntyvät touko-kesäkuussa ja niiden kasvua pääsee seuraamaan pitkin kesää.
  Pihassa on myös monenlaisia lintuja: ankkoja neljää eri rotua, kymmenen kanarotua, fasaaneja, helmikanoja, hanhia ja riikinkukkoja! Kevään ja kesän aikana kuoriutuu ankan- ja kananpoikasia, joita vierailijat pääsevät näkemään kelien lämmettyä. Farmilla pienet vieraat voivat myös syöttää ja silitellä kaneja niiden omassa aitauksessa. Farmi on eläinten koti ympäri vuoden. Siksi tutustumiskierrokset tehdään aina ohjatusti, jolloin vieraat saavat tietoa eläimistä ja voivat kysellä niistä.
  Iran Farmi avaa ovensa kauteen toukokuun alusta. Yleisöpäivät ohjatuille ryhmille klo 13 ja 15 ovat keskiviikot ja sunnuntait. Ennakkoilmoittautuminen ryhmiin facebook-sivulta tai puhelimitse edeltävänä päivänä. Tarkemmat ohjeet www.iranfarmi.fi tai Iran Farmin Facebook-sivulta.

 • Länsmäkiset

  terho.hakkinen@venetmaki.fi

  Yhteydenotot

   

  Työryhmä läntisiltä kyliltä, mukana Anni ja Jari Kauppinen, Marianne ja Terho Häkkinen, sekä säestäjänä Jukka Ylönen. Porukkaa hillitysti ohjaa ja käsikirjoittaa Juhani Joensuu. Ryhmä aloitti toiminnan 2015. Toteuttaa teatteri/musiikki esityksiä, tarjoaa niitä myös tilaisuuksiin, tapahtumiin tai juhliin.

  Esityksiä mm. Toimiihan se – Det fungerar, Ilimasta rahhoo sekä Pieksämäki 450-juhlavuoden esitys Kivikirveestä rautahevoseen.

 • Mikon Torppa ja Kota

  Nevakatu 17
  76120 Pieksämäki

  Puh. 0500 340 688 / Mikko Heiskanen

 • Mopulentäjät 88 ry

  Metsämiehentie 56
  76100 Pieksämäki

  Puh. 050 597 4145 / Koulutuspäällikkö Andras Fonagy
  andras.fonagy@fanin.inet.fi

  Esittelylennot purjelentokoneella opettajan kanssa Naarajärven lentokentältä lähtien.

 • Motopark Raceway

  Motoparkintie 62
  77330 Virtasalmi

  Puh. 044 278 0088
  Majoitusvaraukset: tapio.nevala@motopark.fi
  www.motopark.fi

  Vapusta syyskuun loppuun avoinna oleva Motopark sijaitsee Virtasalmen Hällinmäellä noin 35 km Pieksämäen keskustasta. Kesäasuttavia leirintämajoja, joihin mahtuu majoittumaan max 6 henkeä, on alueella 22 kappaletta. Majoissa on jääkaapit ja lämmitys. Löytyy myös 2- ja 4- hengen huoneita sekä teltta- ja asuntovaunupaikkoja.

 • NatureMagics Oy

  Puh. 040 545 4422 / Riitta Järvisalo
  riitta@naturemagics.fi
  www.naturemagics.fi/
  www.facebook.com/NatureMagics

  Luontoaiheisia palveluita ryhmille räätälöiden toiveitten mukaan. Ohjatut luontoretket Pieksämäen VedenjakajaReitistölle, missä voi tutustua luontoon, kasveihin ja eläimiin pintaa syvemmältä. Retkiin kuuluu nokipannukahvi tai -tee.
  Kiinnostavatko villiyrtit? Opettele tunnistamaan yleisimpiä syötäviä kasveja, joista voi tehdä maukasta ruokaa.
  Onko Pakohuone-peli juttunne? Entä jos kokisitte samalla periaatteella toteutetun mysteerin ratkaisemisen luonnossa.
  Miten olisi leikkimielinen visailu luototietämyksestä rastien muodossa tai etsimällä luonnossa piileskelevät eläimet. Luonto antaa oivallisen paikan myös rentoutumiseen ja akkujen lataamiseen ohjattuna retkenä joko rummun kanssa tai ilman.
  Mahdollista kokeilla ohjattuna luonnon hoitavia kasveja puhdistussaunan muodossa. Opastusta muihinkin aktiviteetteihin. Perinteisiä hoitomuotoja mm. kuppaus ja kalevalainen jäsenkorjaus. NatureMagics Oy on sitoutunut noudattamaan Green Care Finlandin eettisiä ohjeita.

 • NeoNoo ulkoilmateatteri / Ilmatar Instituutti

  Kesällä: Sepäntie 30, 77330 Virtasalmi

  Talvisin: Beyond Mask Expression (BME)
  327 ”S” St. NE, Suite A, Washington, DC, 20002 USA

  Puh. 040 579 2178 / Sirkku M. Sky Hiltunen (Dr.Sky) FT, KT
  info@ilmatarinstiruutti.org
  www.ilmatarinstituutti.org

 • Nostalgiset höyryjunamatkat

  Lisätietoja höyryveturiajeluista ja tilausajoista:
  Jyri Tuomainen, jennymariuoti@gmail.com
  tai Pieksämäen Höyryveturiyhdistyksen kotisivuilta: www.pmk-hoyryveturiyhdistys.fi

  Säävarauksella höyryjunamatkoja Pieksämäen ratapihalta mm. Varkauteen. Liikennöintialueen metsäpalovaroitus voi rajoittaa liikennöintiä.

 • Partaharjukeskus

  Partaharjuntie 361
  76280 Partaharju

  Puh. 044 725 4124
  myynti@partaharjukeskus.fi
  www.partaharjukeskus.fi
  www.facebook.com/Partaharjukeskus

  Partaharjukeskus tarjoaa majoitus-, ruoka-, koulutus- ja kokouspalveluja Salvosjärven rannassa 6 km Pieksämäen keskustasta. Majoitusta löytyy kesähotellista ja eritasoisista vuokramökeistä reilulle 200 henkilölle. Tilausravintolana toimivan keittiön vahvuutena elämys-, erä- ja luontoruokailut. Kahdeksan kokoustilaa 10-130 henkilölle (luokkahuoneita, saleja). Tarjoilut tilauksesta. Monipuolisia ohjelmapaketteja kokousväelle, työyhteisöporukoille ja muille juhlavieraille ryhmien toiveiden ja tarpeiden mukaan.

 • Partaharjun Kesäteatteri

  Partaharjun Kesäteatteri toimii luonnonkauniin Partaharjun rinteessä Pieksämäellä, Salvosen rannalla, suurella iltanuotiopaikalla. Ryhmä tuottaa tasokasta kesäteatteria laatuviihteen ystäville.

 • Pieksämäen Kanoottiseura ry.

  Melamestari 040 503 8324 (1.5.-30.9.)
  www.kanoottiseura.fi

  Kanootinvuokrausta, ohjattuja melontaretkiä, melontakursseja.

 • Ruuhilammen kyläyhdistys ry

  Koivurannantie 76
  77570 Jäppilä

  Puh. 0400 246 695 / Eelis Kolehmainen
  eelis.kolehmainen@surffi.fi
  www.ruuhilampi.fi

  Vuokrattavana tanssilava. Lava on pyörillä varustettu ja helposti siirrettävä. Reunat taittuvat ylös, jolloin lava voidaan traktorin vetämänä kuljettaa paikasta toiseen. Lavan rakenteena on teräsrunko, lattia on sileäpintaista filmivaneria. Keskiosalla on kiinteä palahuopakate ja reunoilla pressukate. Lavan mitoitukset: tanssilattia avattuna 7,4 x 6,0 m, 44,4 m2, lisäksi orkesterikoroke 3,7 x 2,9 m, 10,7 m2. Lisätietoja, vuokraushinnasto ja kuvia lavasta kotisivuilla.

 • Sagatrail

  Puh. 050 401 7621
  sagatrailfi@gmail.com
  Instagram: @sagatrailfi
  Facebook Sagatrail

  Ohjattuja retkiä lähinnä Pieksämäen alueella, Vedenjakajareitistölle patikoiden, hiihtäen tai maastopyöräillen. Retkien pituus sovittavissa, myös erityisryhmät. Autan tarvittaessa maastopyörän vuokrauksessa.

 • Savon Erämaa

  Ahvenisentie 615
  78850 Varkaus

  Puh. 050 559 8145
  era.kehus@eramaa.inet.fi

  Sopimuksen mukaan luonto-, lintu-, patikka-, hiihto-, moottorikelkka-, metsästys-, kalastus- ja melontaretkiä. Ruoka-, opas-, kartta- sekä varustepalveluja (mm. vaatteet, sukset, aseet).

 • SeastarEvents Oy

  Kirvesniementie 182
  78880 Kuvansi

  Marjo ja Vesa Meritähti
  Puh. 0500 472 431, 040 5488 431
  info@seastarevents.fi
  www.seastarevents.fi

  www.instagram.com/seastareventsoy

  Facebook / SeastarEvents Oy

  Olemme yritys- ja yksityisasiakkaita palveleva, Etelä- ja Pohjois-Savon alueella toimiva tapahtuma- ja ohjelmapalveluja tuottava yritys. Järjestämme oheisohjelmaa ja aktiviteetteja mm. erilaisiin tapahtumiin ja virkistyspäiviin. Toteutamme Pieksämäellä mm. Vedenjakaja-reitistöllä tilauksesta ohjattuja melonta- kalastus- ja luontoretkiä sekä Metsämieliharjoitteita, talvisaikaan lumikenkäretkiä sekä pilkintätapahtumia. Ohjelmistoomme kuuluvat myös tiimityöskentelytaitoja kehittävät pulmatehtävät ja kisailut. Palvelemme myös erityisryhmiä ja lähes kaikki aktiviteettimme soveltuvat myös liikuntarajoitteisille. Kuvia aktiviteeteista ja tapahtumista löydät yrityksemme verkko- ja Facebook-sivuilta.
  Yrityksellemme on Visit Finlandin toimesta myönnetty Sustainable Travel Finland -merkin käyttöoikeus osoituksena arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen. Ota rohkeasti yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä teille sopiva kokonaisuus!

 • Teittilän Talli

  Vilhulantie 360
  76850 Naarajärvi

  Puh. 040 733 3205
  teittila@pp.inet.fi
  www.teittilantalli.com

  Teittilän talli on lämminhenkinen, kauniissa maalaismiljöössä sijaitseva Suomen ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu. Matkaa Pieksämäen keskustaan 8 km ja Naarajärven taajamaan 3 km. Talli koostuu ratsastuskoulupuolesta, kahdesta ponipihatosta sekä uudesta tyylikkäästä kymmenpaikkaisesta yksityishevostallista. Ratsastuskouluasiakkaiden ja yksityisratsastajien käytössä on tilava ja viihtyisä 24m x 55m maneesi, jossa on katsomo 300 henkilölle, sekä lämmin maneesikahvio. Asiakkaiden käytössä on myös kaksi valaistua ulkokenttää, hyvät maastot, monipuoliset maastoesteet sekä hevosten uittopaikka n. 600 metrin päässä. Maastorataa uudistetaan jatkuvasti – nyt radallamme on jo useampia erilaisia hautoja, alashyppyjä, sekä vesieste.
  Teittilän talli tarjoaa normaalien ratsastustuntien lisäksi ratsastusta erityisryhmille, kesäleirejä, kotaretkiä, kärry- ja rekiajeluja yms.

 • XStreams

  Kangaskatu 2, 2. krs
  76100 Pieksämäki

  info@xstreams.fi
  www.xstreams.fi

  Xstreams tarjoaa retkiä seuraavilla melontareiteillä:
  Naarajoki 1-7 päivää (Pieksämäeltä Kangasniemelle)
  Majavareitti 1-3 päivää (Pieksämäellä)
  Oravareitti 1-5 päivää (Pieksämäellä)
  Suihkolanjoki 1-5 päivää (Jäppilästä Saimaalle)
  Koitajoki 2-6 päivää (Karjalassa)

  Itsepalvelu vuokravarasto https://xstreams.johku.com/
  SUP-laudat, kanootit, SOT-kajakki ja lumikengät sesongin mukaan helposti vuokralle itsepalveluvarastosta Pieksämäeltä.