Tietoa ja elämyksiä Pieksämäki 450

Kirkkopitäjän 450 -juhlavuoden maaliskuun tapahtumat

Pieksämäki 450 -juhlavuosi jatkaa juhlallista tunnelmaansa maaliskuussa, tarjoten monipuolisia tapahtumia ja aktiviteetteja, jotka kunnioittavat kaupungin rikasta historiaa ja katsovat samalla innostuneesti tulevaisuuteen.

Yleisöllä on mahdollisuus osallistua Nikkarilan miinalataamon järjestämään mielenkiintoiseen luentoon 13. maaliskuuta klo 18 alkaen. Asko Hankilanojan esitys tarjoaa syvällistä tietoa kaupungin historiasta ja sen merkityksestä. Tapahtuma kokoaa kiinnostuneet yhteen Poleenin tiloihin.

Jatkaaksemme juhlavuoden intoa ja energiaa, 15.-17. maaliskuuta järjestetään lavatapahtuma, jonka tuottajana toimii Poleenin teatterin Jari Tuononen. Tämä monipuolinen tapahtuma tarjoaa viihdettä ja elämyksiä kaikenikäisille ja -taustaisille katsojille.

Kunnioittaaksemme kaupungin kulttuuriperintöä ja saavutuksia, Pieksämäen kirjasto avaa näyttelyn nimeltä ”Pieksämäeltä ponnistaneita ja vaikuttaneita: Juuret Pieksämäellä” 15. maaliskuuta. Näyttely valottaa kaupungin merkkihenkilöiden elämää ja työtä, tuoden esille paikallisten vaikutuksen laajuuden.

Juhlavuoden ohjelmaan kuuluu myös aktiivista ulkoilmaelämää ja yhteisöllisyyttä. Lauantaina 16. maaliskuuta kaikki pilkkimisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita Aarne Haapakosken pilkkikisoihin. Haapakosken metsästysseuran järjestämä tapahtuma, tarjoaa mahdollisuuden nauttia yhteisestä ajanvietosta ja kilvoitella pilkkikuninkaan tittelistä.

Hyvän tarkoituksen puolesta, Pieksämäen Zonta-kerho järjestää HYVÄNTEKEVÄISYYSKONSERTIN sunnuntaina 17. maaliskuuta klo 18 Pieksämäen vanhassa kirkossa. Tule tukemaan hyvää asiaa ja nauttimaan upeasta musiikista yhdessä muiden kaupunkilaisten kanssa.

Juhlallisuudet jatkuvat myös taiteen ja kulttuurin parissa, kun Poleenin tiloissa avataan ikoninäyttely 20. maaliskuuta. Tämä näyttely esittelee kauniita ja merkityksellisiä ikoneita, jotka ovat osa kaupungin rikasta kulttuuriperintöä. Näyttely avaa ovensa klo 13, jossa ikonit saavat siunauksen juhlavuoden kunniaksi.

 

pieksamaki.fi/450