Pieksämäki 450 -juhlavuosi jatkaa kunnianosoituksiaan

Huhtikuu tarjoaa yleisöluennon, Matkalla ajassa näyttelyn, markkinat ja perinnejumalanpalveluksen

Huhtikuun alussa, 3. huhtikuuta klo 18, Poleenissa järjestetään yleisöluento osana juhlavuosiohjelmaa. Asko Hankilanojan esitys ”Pieksämäki 450” tarjoaa mielenkiintoista tietoa kaupungin historiasta ja sen merkityksestä nykypäivänä. Tapahtuma on avoin kaikille, jotka haluavat oppia lisää kaupungin menneisyydestä ja juhlavuoden merkityksestä.

Keväistä markkinatunnelmaa on luvassa huhtikuun toisella viikolla, kun Pieksämäen torilla järjestetään kevätmarkkinat 9.-10. huhtikuuta. Tämä perinteinen tapahtuma, jonka päävastuullisena toimii Terho Häkkinen, tarjoaa monipuolista ohjelmaa, herkullisia herkkuja ja kädentaitojen näytteitä paikallisilta kauppiailta. Kevätmarkkinat ovat erinomainen tilaisuus viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa sekä nauttia kevään saapumisesta.

Poleenin näyttely ”Matkalla ajassa” avaa ovensa 19. huhtikuuta ja jatkaa aina 11. toukokuuta saakka. Näyttely esittelee taiteen ja kulttuurin merkityksen kaupungin historiassa yhdistäen Pieksämäen Kuvataidekoulun, Seutuopiston ja Virtasalmen koulun luovuuden. Tämä ainutlaatuinen näyttely tarjoaa mahdollisuuden sukeltaa syvemmälle kaupungin kulttuuriperinnön moniin ulottuvuuksiin.

Juhlakauden hengessä, perinnejumalanpalvelus järjestetään Virtasalmen kirkossa 7. huhtikuuta klo 10. Taina Häkkinen ja Maria Suurnäkki johtavat tilaisuutta, joka yhdistää perinteen ja uskonnon juhlavuoden teemaan.

Huhtikuun tapahtumat ovat osa laajempaa juhlavuosiohjelmaa, joka kunnioittaa Pieksämäen 450-vuotista historiaa ja katsoo samalla innostuneesti tulevaisuuteen.


Pieksämäki 450 ohjelmisto