Pieksämäen Joulukauden avajaiset sunnuntaina 23.11.Pieksämäen Joulukauden avajaiset sunnuntaina 23.11.Pieksämäen Joulukauden avajaiset sunnuntaina 23.11.Pieksämäen Joulukauden avajaiset sunnuntaina 23.11.

Tervetuloa jouluiseen tunnelmaan.Torilla ja keskustan kaupoissa toimintaa. Iltapäivä päättyy ilotulitulitukseen Toikanniemen rannassa. Kauppaliikkeet avoinna 12-16 ja torimyyntiä.

Ohjelma

klo 12.00 Kaupat aukeavat ja torimyynti alkaa
klo 13.00 Joulupukki saapuu, Pelle Mamma ja tonttu
klo 13.45 Koomikko Sampsa Simpanen
klo 14.00 Joulunavauspuhe Antti Lipsanen, Pieksämäen kauppakamariosaston puheenjohtaja
klo 14.15 Koomikko Sampsa Simpanen
klo 14.30 Pieksämäen Kamarikuoro – Vox Ferrum
klo 15.00 Vuoden pieksämäkeläinen ja vuoden nuori pieksämäkeläinen -palkinnon julkistaminen Nuorkauppakamari
klo 15.20 Pelle Mamma ja tonttu
klo 16.30 Ilotulitus Toikanniemen ranta-alueella

Väliajoilla jouluista musiikkia

Pelle Mamma (pieksämäkeläisille tuttu Pirjo Kartano) vetää vuorovaikutteista lastenohjelmaa, joka soveltuu koko perheille…laulua, joululeikkejä, yhteislaulua, vauhdikasta menoa. Mukana haitaria soittava joulutonttu.

Sampsa Simpanen
Sampsa Simpanen

Koomikko Sampsa Simpanen
Sampsa Simpanen on moottoripyöräjengiläiseltä näyttävä nallekarhu ja pastorismies. Kolmen alle kouluikäisen lapsen isänä hän ei pelkää mitään. Paitsi kotona pysymistä. Sampsan kirkolliset velvoitteet jäivät taakse komiikan tieltä palkintojen ja keikkojen kasaantuessa, mutta ne seuraavat tiiviisti tarinoissa mukana. Sampsalla on oma näkökulmansa elämään. Lämmin olemus ja outoihin, mutta silti kaikille tuttuihin, kokemuksiin pohjautuvat tarinat kulkevat jouhevasti yleisön mukaansa temmaten.

Pieksämäen Kamarikuoro – Vox Ferrum on vuonna 1984 fil.tri. dos Pekka Kuokkalan perustama sekakuoro eli kuoro on toiminut 30 vuotta. Vuodesta 1993 kuoroa on johtanut director musices Heikki Ritvanen. Kuorossa on keskimäärin 20 laulajaa ja esiintymisiä on yleensä 2 – 3 kertaa vuodessa.
Kuoron ohjelmistoa on leimannut musiikillinen laaja-alaisuus; ohjelmisto on sisältänyt kirkkomusiikkia, kuuluisia kuoroteoksia, negro spirituaaleja, suomalaista kansallisromantiikkaa, operetti-, elokuva- ja näyttämömusiikkia.
Kuoro on esiintynyt Pieksämäen lisäksi lähipaikkakunnilla; Suonenjoella, Rautalammilla, Jyväskylässä ja Kuopiossa sekä tehnyt muutamia matkoja kotimaan ulkopuolellekin; Ruotsiin, Tanskaan, Viroon, Espanjaan ja Saksaan. Kuoron puheenjohtajana toimii tällä hetkellä Helena Rautpalo.
Tietoa joulukadun avajaisissa esitettävästä ohjelmasta:
”Aikuisikään – kolmekymppinen – ehtinyt Pieksämäen seutuopiston kamarikuoro Vox Ferrum, Heikki Ritvasen johdolla luo jouluista tunnelmaa. Heitämme pois arkihuolet räväkän Nisse-Polkan tahtiin, odotamme hiljaa leijuvia hiutaleita, jotka saattavat meille valkean joulun – vai onkos tullut kesä?”

Vox Ferrum
Vox Ferrum

Muuta tapahtumaa kaupungilla:
SPR:n tuotteiden ja joulupuuron myynti klo12-16 Kaxin aulassa. Joulupuuro ja rusinasoppa annos 5 €.
Urheilu Tenhunen tarjoaa taas perinteisesti GLÖGIÄ JA PIPAREITA klo 12-16.

Tervetuloa!