Nuorten taiteilijoiden 4. triennaali Kulttuurikeskus Poleenissa 24.10. -22.11.2014Nuorten taiteilijoiden 4. triennaali Kulttuurikeskus Poleenissa 24.10. -22.11.2014Nuorten taiteilijoiden 4. triennaali Kulttuurikeskus Poleenissa 24.10. -22.11.2014Nuorten taiteilijoiden 4. triennaali Kulttuurikeskus Poleenissa 24.10. -22.11.2014

Triennaalijuliste

1990–luvulla kuvanveistäjä Riitta Huttunen sai idean joka kolmas vuosi pidettävästä Pieksämäeltä lähteneiden tai siellä asuvien alle 35 –vuotiaiden nuorten ammattitaiteilijoiden yhteisnäyttelystä.
Pieksämäen Kuvataideseura ry alkoi järjestää nuorten triennaalia Riitta Huttusen ja taidemaalari Hannele Haataisen suunnitelman pohjalta. Ensimmäinen nuorten triennaali järjestettiin 2005. Alun perin idea oli, että kuvataideseuran hallitus kutsuu 1-5 taiteilijaa näyttelyyn. Triennaaleihin on sittemmin nimetty kuraattori, joka hoitaa näyttelyn järjestelyt ja valitsee taiteilijat. Triennaalin tärkeimpänä tavoitteena on antaa tukea ja kannustusta ja nostaa esiin nuoria pieksämäkeläislähtöisiä ammattitaiteilijoita.

Kuraattori: Johnny Bleeding Maddox
Taiteilijat: Satu Tani-Maddox, Taru Kallio, Susanna Tyrväinen, Henna Tyrväinen, Jussi Nykänen


Maalauksia, grafiikkaa, veistoksia ja taide-esineitä

Neljänteen triennaaliin valittiin puolivahingossa kuraattoriksi Johnny Bleeding Maddox, mutta kävikin ilmi että kohtalolla oli sormet alusta asti pelissä. Aika ja avaruus antoivat tietä suuremmalle tarkoitukselle, tarkoitukselle joka vaikuttaisi maailmankaikkeuden olemukseen. Nostradamus oli aikoinaan jo ennustanut näin käyvän. Da Vincin Mona Lisan silmiin on piilotettu taru kaLlio ja susanna tyrVäinen. Loput taiteilijoista ennustettiin raamatun vanhan testamentin vedenpaisumuskertomuksessa, sillä jokaisella taiteilijalla on veteen ja luontokappaleisiin liittyviä teoksia. Heidän sukujuurensa polveutuvat Nooan arkissa seilanneisiin matkustajiin. Taiteilijat valittiin enneunen kaltaisesti, mutta heitä yhdistää kantaaottavuus ihmisen ja luonnon välisiin suhteisiin. Näyttelyn yleistunnelma on melankolisen ironinen.

Jussi Nykänen (s.1985, asuu ja työskentelee Imatralla)
Työskentelyssäni suosin taidegrafiikan ja kuvanveiston eri menetelmiä. Pyrin luomaan runollisia ristiriitoja ja näyttämään asioita totutusta poikkeavin tavoin. Viime vuosina käsittelemiäni keskeisiä teemoja ovat olleet ihmisen vieraantuminen luonnosta ja identiteettimme hämärtyminen alati globalisoituvassa maailmassa.

Lisätietoja:
Pieksämäen Kuvataideseura Ry
vpj. /kuraattori Johnny Bleeding Maddox
johnnymaddox@live.com
045 154 2877
pj. Jonna Sivonen
sivonenjonna@gmail.com

Avajaiset 23.10.2014 klo 18