Kromin kiiltoa rantapuistossaKromin kiiltoa rantapuistossaKromin kiiltoa rantapuistossaKromin kiiltoa rantapuistossa

Suomen suurimpiin harrasteajoneuvotapahtumiin kuuluva Big Wheels kokoaa Pieksämäelle yhdeksi heinäkuun viikonlopuksi lähes 10 000 innokasta autoharrastajaa ja lähes 800 harrasteajoneuvoa. Tänä vuonna Pieksämäen tapahtumakesään olennaisena osana kuuluva harrasteajoneuvotapahtuma järjestetään jo 13. kerran.

— Tämä oli ensimmäinen paikka Suomessa, jossa törmäsin vuosimallin 1947 Dodgeen. Itselläni on vastaava, vain vuotta nuorempaa vuosimallia, kertoi tyytyväisenä helsinkiläinen autoharrastaja Perttu Lindsberg.

Perttu Lindsberg (oik.) ja Pasi Mäkelä sekä alkuperäisessä kuosissaan oleva vuoden 1946 Dodge.
Perttu Lindsberg (oik.) ja Pasi Mäkelä sekä alkuperäisessä kuosissaan oleva vuoden 1946 Dodge.

Hän oli mukana Bir Wheels-tapahtumassa viime kesänä toista kertaa. Lindsbergin auto oli musta vuosimallin 1946 Doge, joka kaapparioviensa ansiosta tunnetaan myös gangsteriauton nimellä.

Autoja Perttu Lindsberg on harrastanut 1980-luvun lopulta lähtien. Omassa tallissa on nyt peräti kuusi ajoneuvoa. Niistä vanhin on kyseinen musta gangsteri-Dodge.

— Pyrin ajamaan jokaisella autolla jonkin verran kesän aikana. Tämä Big Wheelsin reissu oli Dodgelle sen ensimmäinen tänä vuonna, kertoo Perttu Lindsberg.

Matkaa ei silti kertynyt aivan satoja kilometrejä, sillä Lidsberg läksi matkaan apukuskina toimineen Pasi Mäkelän kanssa Rautalammilta.

— Tämä on todella hieno tapahtuma. Autoharrastajaa oikein syyhyttää nähdä erilaisia harrasteautoja ja tavata muita alan harrastajia, Lindsberg sanoo.

Jokaiselle jotain

Big Wheelsin päätapahtuma on lauantaina 19.7. järjestettävät kokoontumisajot. Aivan kaupungin keskustassa, Pieksäjärven rannalla, riittää tuolloin nähtävää ja puuhaa koko perheelle. Harrasteajoneuvoja on esillä laidasta laitaan.

Basaarikujalta löytyvät niin pienoismallit kuin muut harrastusautoilijan tykötarpeet.
Basaarikujalta löytyvät niin pienoismallit kuin muut harrastusautoilijan tykötarpeet.

Lapsille nähtävää ja ihmeteltävää riittää nostalgisten polkuautojen kokoontumisessa. Niitä on ollut esillä vuosittain toistakymmentä. Suositussa pahviautoverstaassa puolestaan itse kukin voi askarrella kierrätyspahvista itselleen unelma-auton. Basaarikujalta löytyvät ostettavaksi niin harrasteautojen pienoismallit kuin muut harrasteautoilun tykötarpeet.

Samaan aikaan Big Wheelsin kanssa järjestettävät Savo Vintage -messut kokoavat innokkaita retro- ja vintagekulttuurin harrastajia Poleenin aulaan. Tänä vuonna messut järjestetään jo neljättä kertaa. Autojen ja vintagen ohessa kannattaa käydä tutustumassa myös Pieksämäen muuhun tapahtumaviikonlopun tarjontaan. Esimerkiksi kauppatorilla on samaan aikaan jättikirppis.

Lauantain huipennuksena Big Wheelsissa on suuri cruising-paraati Pieksämäellä ja Naarajärvellä tuhatpäisen yleisön seuratessa liikkuvaa autonäyttelyä katujen varsilla.

Koko perheen harrasteajoneuvotapahtuma Big Wheels 19.7.2014

Big Wheelsissä kahvilakin on teemaan sopivasti vanhassa pakettiautossa.
Big Wheelsissä kahvilakin on teemaan sopivasti vanhassa pakettiautossa.

Päätapahtuma klo 10-16.30 kaupungintalon rantapuisto

Suuri Cruising-paraati klo 16.30-17 Pieksämäen keskusta ja Naarajärvi

Savo Vintage -messut 19.7.2014 klo 10-17 Poleeni