Koe luonnon rauha keskustan tuntumassa LomapirtilläKoe luonnon rauha keskustan tuntumassa LomapirtilläKoe luonnon rauha keskustan tuntumassa LomapirtilläKoe luonnon rauha keskustan tuntumassa Lomapirtillä

Äitien tuetuista lomista reilut 50 vuotta sitten alkunsa saanut Lomapirtti on kehittynyt ja laajentunut vuosikymmenten saatossa. Perheille suunnattujen sosiaalisten lomien viettäjien lisäksi Vangasjärven rannalle ovat tervetulleita yksittäiset matkailijat sekä ryhmät.
Paikkakunnalla Lomapirtti on jo vuosia tunnettu perhejuhlien, kokousten ja saunailtojen pitopaikkana. Lomakeskuksen tiloihin mahtuu juhlimaan isompikin seurue ja oman keittiön osaava henkilökunta loihtii tarjottavat tilaisuuden mukaan.
Majoitustilaa on tarjolla peräti 60 hengelle, joten pidemmästäkin matkasta saapuvat juhlijat pääsevät kotimatkalle virkistyneinä ja levänneinä. Keskeinen osa Lomapirtin toimintaa ovat Hyvinvointilomat ry:n sosiaalisin perustein myöntämät ja Raha-automaattiyhdistyksen tukemat lomat. Vuodessa tuettuja lomalaisia käy virkistäytymässä Vangasjärven rannalla viiden päivän mittaisella jaksolla noin tuhat.
– Tuetut lomajaksot sijoittuvat arkipäiviin, joten viikonloppuisin meillä on tilaa tarjolla muillekin matkailijoille. Aina kannattaa kysyä majoitusta, sillä jos vain tilaa löytyy, niin yöpaikka aamiaisella järjestyy, kertoo Lomapirtin toiminnanjohtaja Mirja Kääriäinen. Hän toivoo, että Lomapirtti tulisi tutuksi niin Pieksämäellä matkailevien kuin paikkakuntalaistenkin keskuudessa täyden palvelun juhla- ja lomapaikkana.

Hemmottele itseäsi lomalla

Pelkkään majoittumiseen ei Lomapirtillä tarvitse tyytyä, sillä talo tarjoaa hyvän ruuan lisäksi monipuolisesti erilaisia hyvinvointiin liittyviä palveluita. Kesäisin Vangasjärven rannasta löytyy soutuveneitä ja kanootteja lomalaisten käyttöön. Läheiset luontopolut ja hiihtoladut kutsuvat puolestaan nauttimaan kuntoliikunnasta ympäri vuoden. Kalaankaan ei tarvitse lähteä Vangasjärveä kauemmaksi.
-Teemme myös paljon yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa. Tarjolla on esimerkiksi hierontaa, kauneushoitoja, turvehoitoja sekä kalevalaista jäsenkorjausta. Talvella Vangasjärvessä pidetään avoinna avantoa, johon on mukava pulahtaa rantasaunan löylyistä, Mirja Kääriäinen sanoo.
Monipuolisten palvelujen lisäksi Lomapirtissä kävijöitä viehättävät oma rauha keskustan läheisyydessä, luonto ja vesi sekä mahdollisuus touhuta monenlaista yhdessä muiden lomalaisten kanssa. Mirja Kääriäisen mukaan moni lomalainen palaa Lomapirtille vuodesta toiseen.

 

Lomakoti Lomapirtti

Kuin kesämökillä olisi, sanoo Mirja Kääriäinen. Lomapirtin lomakeskus sijaitsee aivan Vangasjärven rannassa.

Uistinkuja 6
040 731 9063
www.lomapirtti.fi