Kesän kiinnostava näyttelykohde

GRAPHEIN – Suomen Taidegraafikot ry

Kesän 2024 taidekohdetta harkittaessa kannattaa ottaa suunnaksi Pieksämäen Kulttuurikeskus Poleeni ja sen kesänäyttely Graphein – Suomen Taidegraafikot ry. Näyttely avautuu 14.6. ja on avoinna 10.8. saakka.

Esille on tulossa monipuolinen kattaus nykytaidegrafiikkaa ja -piirtämistä Suomen Taidegraafikot ry:n jäsentaiteilijoilta.

Usein taidegrafiikan tekniikoita yhdistetään innovatiivisesti kuvataiteen muihin ilmaisukeinoihin. Taidegrafiikka voi olla ja yhä useammin onkin nykyisin myös tilallista taidetta. Taiteilijat voivat leikitellä taidegrafiikan idealla ja olemuksella. Taidegraafikon työ on usein fyysistä ja keskeisessä roolissa ovat materiaalit ja materiaalisuus sekä myös piirtäminen ja kaivertaminen.

Suomen Taidegraafikot ry on vuonna 1931 perustettu yleishyödyllinen valtakunnallinen yhdistys, joka edistää taidegrafiikan ja piirustustaiteen tunnettuutta ja näkyvyyttä osana monimuotoista nykytaidetta. Yhdistys harjoittaa myös aktiivista näyttelytoimintaa. Yhdistys edustaa ammattikuvataiteilijoita. Yhdistyksellä on oma näyttelytila Galleria G  Helsingissä Pieni Roobertinkadulla. Gallerian yhteydessä toimii myös taidegrafiikan myyntikokoelma Grafoteekki.

Kulttuurikeskus Poleenissa näyttely on avoinna:
Ma-To klo 8-18
Pe klo 8-17
La klo 9-14
Su suljettu