Jouluista tunnelmaa Pieksämäen torilla ja kauppaliikkeissä

Joulukauden avaus, Joulun taikaa-konsertti, jouluiset yhteislaulut ja Poleenin Joulunavaus johdattavat tunnelmaan

Pieksämäen perinteinen Joulukauden avaus pidetään lauantaina 25. marraskuuta. Pieksämäen kauppatorilla torimyynti alkaa kello 10 ja jouluista ohjelmaan on kello 12-15 välisenä aikana. Kauppaliikkeet ovat myös täynnä jouluisia lahjatarjouksia pukin konttiin.

Käydessä kannattaa tutustua liikkeitten näyteikkunoihin ”sillä silmällä”, koska myös kaunein näyteikkuna-kilpailu starttaa Joulukauden avauksesta. Pieksämäen Nuorkauppakamari julkistaa torilla vuoden pieksämäkeläisen ohjelman päätteeksi.

Ja mitäpä olisi Joulukauden avaus ilman valkopartaa vanhaa ukkia eli Joulupukkia! Ja Joulupukilla taas saattaa olla säkissään karkkejakin kaikille kilteille lapsille (ja aikuisillekin).

Hyväntekeväisyyskonsertissa Pieksämäen Vanhassa Kirkossa esiintyvät sunnuntaina 26.11. klo 15 Eikka Eronen, Kari Hirvonen ja Merja Kuisma. Joulun taikaa -konsertin tuotot menevät Pieksämäen nuorisotyön hyväksi. Konsertin järjestää Pyhän Henrikin Suurpriorion Keski-Suomen komentajakunnan tukiyhdistys. Käsiohjelman (20 €) ennakkomyyntipaikat ovat Kampaamo-Parturiliike Paris, Euro Kello ja Kulta sekä Ysirauta. Ohjelmaa voi ostaa myös ovelta tuntia ennen konsertin alkua.

Kulttuurikeskus Poleenin Joulunavaus alkaa maanantaina 27. marraskuuta jo aamusta kello 9.15 PoleeniLIVEssä Lasten jouluisilla yhteislauluilla.

Yhteislaulut jatkuvat klo 15 Poleenissa Piia Säpyskän johdolla. Tuolloin ohjelmassa on ikivihreitä, kansanlauluja, vanhoja lastenlauluja ja tietenkin toivelauluja. Kello 17 on vuorossa tunnelmallinen Joulunavausjuhla. Järjestäjänä Poleenin joulukauden avauksessa on Pieksämäen seutuopisto ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tule Joulun tunnelmaan!