Hiekanpään hiekalle pelaamaan ja uimaanHiekanpääHiekanpääHiekanpää

Hiekanpää on tullut vuosien saatossa tutuksi lukuisille beach volleyn harrastajille. Upealla hiekkarannalla on järjestetty useita rantalentopalloturnauksia alkaen junnujen Junior Tourista huippupelaajien Pro Tour -kiertueen osakilpailuun. Jo useampana vuonna on Hiekanpäässä mitelty myös paikallinen Moilasbeach-turnaus. Useiden beach volly -kenttien lisäksi Hiekanpään alueelta löytyy hiekkapohjainen jalkapallokenttä sekä kaksi tenniskenttää urheilutalon viereltä sekä kaksi kenttää läheisen Nukkekodin tuntumasta.

Beach volleyn turnaukset tuovat joka kesä eloa Hiekanpään rannalle.
Beach volleyn turnaukset tuovat joka kesä eloa Hiekanpään rannalle.

Uutuutena on Hiekanpäähän valmistunut viime kesänä kuusiväyläinen frisbeegolfkenttä. Sen rata kulkee Hiekanpään ranta-alueella. Kaikki väylät ovat ihannetulokseltaan suhteellisen pieniä. Koko radan ihannetulos on 18 eli jokainen väylä tulisi suorittaa kolmella heitolla. Radan haasteellisuutta lisäävät tiheä rantakoivikko sekä aluskasvillisuus. Frisbeegolfradan korit on tehty kierrätysmateriaaleista. Kiinteät ratakartta- ja väyläohjeet auttavat ensikertalaisia kentällä etenemisessä. Rata on avoinna ja maksutta kaikkien käytettävissä ympäri vuorokauden.

Seudun suosituin uimaranta

Hiekanpään hiekkapohjainen ja hyvin loivasti syvenevä uimaranta on paikallisten sekä matkailijoiden suosiossa. Mikäpä olisi mukavampaa aurinkoisena kesäpäivänä kuin pulahtaa vilvoittavaan Pieksäjärveen ja uinnin jälkeen nauttia auringosta pehmeällä rantahiekalla. Hiekanpään uimaranta on EU-ranta, jonka vedenlaatua valvotaan säännöllisillä vedenlaadun mittauksilla. Rannalta löytyy myös neljä kappaletta yhden hengen pukukoppeja.

Hiekanpäässä sijaitsevat myös Pieksämäen uimahalli, jäähalli ja urheiluhalli, joten alue muodostaa varsinaisen liikunta- ja urheilukeskuksen aivan kaupungin keskustassa. Myös talvella Hiekanpään ranta tarjoaa mahdollisuuden mukavaan liikkumiseen, kun kevyenliikenteenväylille jäädytetään pakkasten tultua n. 900 m pitkä luistelurata. Koko matkaltaan valaistu rata on käytettävissä myös iltaisin. Ja luistelemaan pääsee myös tavallisilla hokkareilla ja kaunokeilla. Aamuyhdeksästä puoleenyöhön avoinna olevalla radalla luistelu on maksutonta.