Galleria Veturitorissa Pieksämäellä VIIVA vie VÄRI viettelee

Jaana Kaipiaisen näyttely viettelee katsojan taiteen moninaisuuteen

Pieksämäen Veturitori galleria uusi näyttely on Jaana Kaipiaisen VIIVA vie VÄRI viettelee. Eri tekniikoin työstetyistä valokuvista, maalauksista ja piiroksista vuosilta 2018-2024 koostuva näyttely on avoinna huhtikuun 2024 loppuun saakka.

Kuvaaminen on kulkenut Jaana Kaipiaisen elämässä mukana nuoruudesta lähtien. Valokuvaamisessa Kaipiainen on käyttänyt puhelimen kameraa. Älypuhelimen tekniikka on mahdollistanut uudenlaisen kerroksellisen, digikollaasimuodon tehdä kuvaa. Kuvissa on käytetty tammikuussa 2020 Kaisaniemen Kasvitieteellisessä sekä Talvipuutarhassa kuvattuja kukkia, joihin on yhdistetty Kaipiaisen akvarellimaalauksien ihmisfiguureja. Luonnonkukkaniitty on löytynyt äidin pihalta Pieksämäellä kesäkuussa 2020.

Croquis-tyyppisissä vartalotutkielmissa lennokas, vapaa viiva on taiteilijan ominta käsialaa. Kaipiaisen ilmaisulle on myös tyypillistä rohkea värin käyttö, joka saa hänen sielunsa syttymään ja vangitsemaan kyseisen hetken tunnetilan. Visuaalisuus, yksityiskohdat ja tunnelmat ovat taiteilijalle tärkeitä.

Jaana Kaipiainen toimii monipuolisesti kuvallisen työskentelyn parissa: kuvataiteilijana ja kampaajana ja hän pyörittää omaa galleriaansa Kampaamo Maan yhteydessä.

Facebook
Instagram