Vuokraa välineet ja lähde nauttimaan luonnosta

VedenjakajaReististö sekä muut Pieksämäen seudun luontokohteet on mahdollista tulla kokemaan pyörän selästä, kanootin kyydistä tai SUP-laudan päältä, vaikka ei itse menopelejä omistaisikaan. Viime kesänä kokeiluna alkanut retkeilyvälineiden ja telttamajoituksen itsepalveluvuokraus jatkuu tänäkin vuonna.

Itsepalveluvuokrausvalikoimasta löytyy tällä hetkellä maastopyöriä, kanootteja, SOT-kajakki, SUP-lautoja, polkupyörän peräkärry lapsille, lumikenkiä sekä lapsenkantorinkka. Välineet sopivat niin aloittelijoille kuin vähän kokeneemmillekin liikkujille.

Välineiden vuokraaminen omatoimisesti on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi. Välineet varataan ja maksetaan VedenjakajaReitistön verkkokaupassa, jonka jälkeen vuokraajalle lähetetään koodi, jolla pääsee itsepalveluvarastoon noutamaan vuokratut välineet. Vuokrauksen päätyttyä välineet palautetaan jälleen itsepalveluvarastoon. Helppoa ja nopeaa.

Itsepalveluvarasto sijaitsee Pieksämäen kauppatorin kulmalla, juna- ja linja-autoaseman välittömässä läheisyydessä. Välineiden nouto ja palautus on siis kätevää myös julkisilla välineillä saapuville retkeilijöille. Toinen itsepalvelupiste löytyy Kukkarojärven rannalta, jos pyörän tai kanootin haluaa ottaa käyttöön vaikka vaelluksen yhteydessä.

Välineiden vuokrauksesta vastaa XStreams sekä sen yhteistyökumppanit. Itse välineiden lisäksi vuokraukseen kuuluvat tarvittavat turvavarusteet, kuten kypärät ja pelastusliivit.

Video-ohje itsepalveluvuokrauspisteen käytöstä

Kokeile myös glampingiä

VedenjakajaReitistön varrelta löytyy majoitusta kaipaavalle varsinainen retkeilykokemusten huippu. Glamping Kukkaro yhdistää ulkoilun ja ylellisyyden telttailun muodossa. Glamping Kukkaro sijaitsee vaellus- ja maastopyöräreitin varrella, joten telttailuun on helppo yhdistää vaikka maastopyöräily, melontaretki tai vaellus.

Kukkaron teltassa majoittuu kaksi vierasta, sillä vuoteita on kaksi. Teltan varustukseen kuuluvat pyyhkeet, lakanat sekä saippuat. Teltta sijaitsee järven rannalla. Wc-löytyy läheiseltä laavupaikalta ja peseytyminen luonnistuu järvessä. Telttapaikalla on valmiina myös ruokailuvälineet sekä ruuanlaittovälineet nuotiolla tapahtuvaa ruuanlaittoa varten.

Ja jotta kaikki olisi mahdollisimman helppoa, majoituksen varaus onnistuu VedenjakajaReitistön verkkokaupan kautta tai suoraan Airbnb:stä.

Lisätietoja itsepalveluvuokrauksesta: vedenjakajareitisto.fi/kauppa