Vuokraa välineet ja lähde nauttimaan luonnosta Pieksämäellä

VedenjakajaReististö sekä muut Pieksämäen seudun luontokohteet on mahdollista tulla kokemaan pyörän selästä, kanootin kyydistä tai SUP-laudan päältä, vaikka ei itse menopelejä omistaisikaan.

Kesällä 2019 kokeiluna alkanut retkeilyvälineiden itsepalveluvuokraus jatkuu. Itsepalveluvuokrausvalikoimasta löytyy tällä hetkellä maastopyöriä, kanootteja, SOT-kajakki, SUP-lautoja, polkupyörän peräkärry lapsille, lumikenkiä sekä lapsenkantorinkka. Välineet sopivat niin aloittelijoille kuin vähän kokeneemmillekin liikkujille.

”Kesällä 2019 vuokrattiin eniten maastopyöriä ja SUP-lautoja. Ne ovat suosituimpia varmasti jatkossakin”, kertoo Pieksämäen keskustassa vuokrauspistettä ylläpitävä Cristian Kundt XStreamsista.

Välineiden vuokraaminen omatoimisesti on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi. Välineet varataan ja maksetaan VedenjakajaReitistön verkkokaupassa, jonka jälkeen vuokraajalle lähetetään koodi, jolla pääsee itsepalveluvarastoon noutamaan vuokratut välineet. Vuokrauksen päätyttyä välineet palautetaan jälleen itsepalveluvarastoon. Helppoa ja nopeaa.

Itsepalveluvarasto sijaitsee Pieksämäen kauppatorin kulmalla, juna- ja linja-autoaseman välittömässä läheisyydessä. Välineiden nouto ja palautus on kätevää myös julkisilla välineillä saapuville retkeilijöille. Toinen itsepalvelupiste löytyy Kukkarojärven rannalta, jos pyörän tai kanootin haluaa ottaa käyttöön vaikka vaelluksen yhteydessä.

Välineiden vuokrauksesta vastaa XStreams yhteistyökumppaneineen. Välineiden lisäksi vuokraukseen kuuluvat tarvittavat turvavarusteet, kuten kypärät ja pelastusliivit.

VedenjakajaReitistön kauppa
XStreams