Vielä on leikkikesää jäljellä Peksämäen Nukkekodilla – Joonas Auringon huvilalla!

Lumoava Nukkekoti – Joonas Auringon Huvila sijaitsee Pieksäjärven kauniissa rantamaisemassa Hiekanpäänniemen kainalossa. Kesäkaudella huvilasta ja piha-alueelta löytyvät seuraavat leikki- ja kädentaitopaikat: Huvilan alakerrassa sijaitsevat Kuminan Kioski ja teatterisali. Yläkerrassa leikki- ja roolivaatehuone, merirosvoprinsessa Persiljan kammari, Joonas Auringon hytti, Laivakissa Korianterin oma vinttikomero sekä Täti Eulalian kädentaitohuone. Huvilaan on esteetön sisäänpääsy.

Huvilan pihapiirissä ovat Noita Kannonnokan luola ja leikkikioski, peuhumökki, leikkimökki, Ateljee sekä kapulalossi. Lisäksi pihalla on huvilan aukioloaikoina runsaasti erilaisia pelejä ja välineitä, mm. puujalat, hiekkalaatikko, jättifortuna ja norsupallo.

Talvikaudella voi käydä leikkimässä viehättävässä pihapiirissä, josta löytyy sekä riippusilta ja liukumäkiä että liikennepuisto. Liikennepuistolla voi käydä ajelemassa sen ollessa suljettuna omilla moottoroimattomilla ajoneuvoilla. Liikennepuiston autot ovat käytössä huvilan aukioloaikoina sekä muuna aikana tilauksesta ryhmille huhti-syyskuussa.*

* varauksia voi tiedustella lastenkulttuurikoordinaattorilta p. 044 788 4324 / piia@poleeni.fi

Pihassa olevaa nuotiopaikkaa voi käyttää omilla retkillä, kunhan muistaa huolehtia tulen sammuttamisesta.

Aukioloajat: Huvila on kesällä 2021 avoinna lauantaihin 21.8. asti ti-pe klo 10-16 ja la 9-14. Lauantaina 28.8. on SAK:n järjestämä lapsiperheiden tapahtumapäivä klo 10-13. Ohjelmassa mm. Klovni Dodo sekä talutusratsastusta Teittilän tallin hevosilla. Syys – huhtikuu suljettu. Talviaikaan huvilalla järjestetään Pieksämäen Seutuopiston opetusta sekä pienempiä yksittäisiä tapahtumia.

Huom! Kesällä 2020 Joonas Aurinko sai oman limsan, kun Pieksämäkeläinen juomanvalmistaja MahlaForest Oy valmisti aprikoosin ja vaniljanmakuisen Joonas Auringon merirosvojuoman. Juomaa voi ostaa Pieksämäeltä useista kaupoista sekä mm. Kulttuurikahvila Poleenista. Myös Joonas Aurinko t-paitoja on ostettavissa lapsille kesäaikana Huvilalta ja muuna aikana Kulttuurikeskus Poleenilta.

Käy katsomassa lisää somesta:

Nukkekodin kotisivut
Facebook