Veturitallit ja Veturitori valmiina tapahtumien käyttöön

Pieksämäen Veturitalleista on valmistunut moneen käyttötarkoitukseen soveltuva vapaa-ajan ja viihtymisen keskus kaupungin ydinkeskustaan. Matkaa torille ja rautatieasemalle on vain parisensataa metriä.
Veturitallien kokonaisuus sisältää myös Veturitorin, jossa on mahdollista järjestää messuja, konsertteja, seminaareja, koulutuksia, liikuntatapahtumia ja muita erilaisia tilaisuuksia. Tilaa Veturitorilla on noin 1 850 m2 ja korkeutta jopa 10 metriä. Tapahtumiin Veturitorille on vuokrattavissa kalustoa, tekniikan palveluja ja esiintymislava. Esiintyjille löytyvät lämpiötilat esiintymislavan välittömästä läheisyydestä. Veturitorin tiloja vuokraa Kulttuurikeskus Poleeni.

Veturitalleilla on lisäksi neljä erikokoista kokoustilaa, joita voi vuokrata kokous- ja juhlakäyttöön. Kokoustilojen vuokraus onnistuu kätevästi niiden välittömään läheisyyteen sijoittuvasta matkailuinfosta.

Tällä hetkellä tiloissa palvelevat matkailuinfon lisäksi kahvila Unelma ja ravintola Paalupaikka.

Veturitori (kuva: Juha Kalliola)
Veturitori (kuva: Juha Kalliola)

Veturitallit ja -tori tilaesite

Pieksämäen Veturitallien historia ulottuu vuosisatojen taakse. Rakennusten arkkitehtuurissa näkyy viitteitä 1800-luvulta saakka. Veturitallien piirteissä korostuvat korkea huonekorkeus, punatiilellä verhoillut seinät sekä isot ristikkoikkunat. Rakennuksen historiasta veturien kunnostuspaikkana kertoo Veturitorin lattiaan maalattu kääntöpöytä.

Lämminhenkiset ja tunnelmalliset veturitallin pilttuut luovat kunnostettuina mahtavat puitteet liike-elämän palveluille. Veturitallien alue on uudenlainen kaupan, tapahtumien, vapaa-ajan ja kulttuurin keskus, jota monipuolinen ravintola- ja kahvilamaailma täydentää. Rahoittajina ja keskeisinä yhteistyökumppaneina Veturitallien kunnostuksessa ovat olleet Etelä-Savon maakuntaliitto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

Pieksämäen Veturitallit pähkinänkuoressa:

Sijainti kaupungin ydinkeskustassa, 200 metriä rautatieasemalta ja torilta.
Rakennuksen pinta-ala yhteensä n. 3300 m².
Koostuu yhteensä 16 katutasossa sijaitsevasta pilttuusta, n. 200 m² kappale.
Tilat ovat räätälöitävissä käyttäjän tarpeisiin.
Osaan tiloista mahdollista rakentaa parvi.
Lisäksi katettu Veturitori, pinta-ala 1850 m².

 

VipuvoimaaEU_2014_2020_rgbEU_EAKR_ESR_FI_vertical_20mm_rgbELY-keskus