Venetsialaiset päättävät mökkikauden ja ulkona pääsee nukkumaan Ladun Majalla ja Salvos kämpällä

Mökkikauden päättäviä venetsialaisia vietetään Pieksämäellä Paltasella perjantaina 28.8. Paltasen kyläyhdistys järjestämänä. Tilaisuus on kaikille avoin ja alkaa klo 19 Pien-Paltasen rannassa, esteettömän suopuiston tuntumassa. Ohjelmassa on kokko, perinnepelejä ja leikkimielisiä kisoja, tanssiesitys, haitarin soittoa, makkaraa ja muurinpohjalettuja, arpajaiset sekä mukavaa yhdessä oloa.

Muinaistulien yössä lauantaina 29.8. Naarajärvellä ja Iso-Syvällä ranta-asukkaat sytyttävät illan hämärtyessä eläviä tulia: nuotioita, lyhtyjä, tuikkuja ja kynttilöitä. Syntyy maisemateos, jossa vesi, valo ja tuli kohtaavat pimenevässä illassa. Naarajärven ja Iso-Syvän elävillä tulilla kunnioitetaan muinaista ihmistä, joka eli näillä rannoilla tuhansia vuosia sitten. Maisemateos on nähtävissä yleisiltä kulkuteiltä.

Suomen Latu haastaa viidennen kerran koko Suomen nukkumaan yönsä ulkona 29. elokuuta. Majoitu teltassa, laavulla tai vaikka kuusen alla. Tärkeintä on nauttia luonnosta ja jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta yöpyä ulkona.

Pieksän Latu tarjoaa mahdollisuuden ulkona yöpymiseen Ladun Majan ympäristössä Partaharjussa. Tapahtuma on kaikille avoin ja järjestetään yhteistyössä Varkauden Ladun sekä tunturikerho Njealljen kanssa. Mahdollisuus yhteiseen retkeilyyn ja yhteisen iltanuotion viettoon. Majan rantasauna on ulkona yöpyjien käytössä. Tapahtuma järjestetään korona suositukset huomioiden. Yhteinen tapahtuma alkaa klo 15 lauantaina ja päättyy klo 11 sunnuntaina. Lisätietoja: Henna 050 5444 762 tai horanen10@gmail.com.

Pieksämäen seurakunnan järjestämä lapsiperheiden Nuku yö ulkona –retki toteutetaan Salvos kämpällä Salvos kämppä. Mukaan voit ottaa oman majoitteen sekä omia eväitä. Seurakunta järjestää yhteiset puitteet, pientä ohjelmaa ja tarjoilua. Tervetuloa mukaan!

#nukuyöulkonapieksämäki #nukuyöulkona