Uudenlaista noo-teatteria Pieksämäen Virtasalmella

Virtasalmen 200-paikkainen NeoNoo -ulkoilmateatteri on kirkonkylän kesäasukkaan, tohtori Sirkku M. Sky Hiltusen osin talkootyönä, osin omalla kustannuksellaan rakennuttama. Sirkku M. Sky Hiltunen kutsuu teatteriaan, näytelmiään sekä niiden esityksiä ”NeoNooksi,” erotukseksi perinteisestä japanilaisesta noo-teatterista, johon hän ei sellaisenaan samaistu.  Luovana taiteilijana sekä ammatillisen koulutuksensa kautta hänellä on tarve luoda omanlaista teatteria.

Sirkku Sky on myös luonut oman metodinsa, joka pohjautuu hänen opiskelemaansa noo-teatterin tekniikkaan. Hänen viimeinen väitöskirjansa keskittyi Terapeuttiseen Noo Teatteriin ja transperoonalliseen psykologiaan. Tältä pohjalta Sirkku Sky on luonut oman NeoNoo-teatterin perustan. Paljon on kuitenkin perinteistä, alkaen minimalistisesta ja meditatiivisesta tanssista ja näyttelijätekniikasta. NeoNoo-teatterin Kalevala-esitysten musiikki on runonlaulun inspiroimaa ja instrumentit ovat kansainvälisiä.

Terapeuttisen Noo Teatterin kaksikymmenviisivuotisen taipaleen kunniaksi Virtasalmen kirjastossa on kesällä nähtävillä Sirkku M. Sky Hiltusen kokoama näyttely. Ilmatar Instituutin TaideTalliin tulee Retro Art -näyttely Sirkku Skyn huntu- ja muista maalauksista. Taivas Galleriassa pääsee ihailemaan Hiltusen raku-naamioita. Molemmissa näyttelyissä myös myydään hänen taidettaan NeoNoo Ulkoilmateatterin hyväksi.

Tule ja koe erilainen näyttely- ja teatterikokemus!

www.ilmatarinstituutti.org