Täysi kattaus Jukka Rintalan taidetta Pieksämäen 60 v juhlakesässä

Toukokuun lopulta elokuun puoliväliin Kulttuurikeskus Poleenissa on esillä Jukka Rintalan Elämän juhla -näyttely. Se on osa Rintalan 45-vuotistaiteilijajuhlavuottaan ja juhlistaa hänen pitkää uraansa. Matkalla mukana on kulkenut puoliso, pieksämäkeläislähtöinen Matti Vaskelainen. Hän vastaa Rintalan näyttelyn visualisoinnista.

Elämän juhla -näyttelyyn on tulossa täysi kattaus Jukka Rintalan tuotantoa; uniikkeja pukuja, alkuperäisiä taideteoksia sekä teemakattauksia. Vahva viiva ja toisaalta kepeys ovat tunnusomaisia piirteitä Jukka Rintalan puvuissa ja maalauksissa. Molempia on runsaasti mukana näyttelyssä.

Jukka Rintala aikoo myös esitellä näyttelyään kesällä Pieksämäellä. Suunnitelmissa on lisäksi pienimuotoisia työpajoja akvarelli- ja muotipiirtämisestä. Avajaisten yhteydessä 25.5. pidetään muotinäytös ja konsertti. Jukka Rintalan Elämän juhla 25.5.-14.8.2022 Kulttuurikeskus Poleenissa.

Kesällä Poleenin kirjastossa on Suomen Kirjainstituutti Pukstaavin tuottama Pekka Vuoren lastenkirjakuvitusten kiertonäyttely sekä pieksämäkeläislähtöisen valokuvaaja Pasi Lensun näyttely Järvien salaisuudet. Taidekatu 2022 -tapahtuma esittelee liiketilojen näyteikkunoissa paikallisten sekä paikkakunnalta lähtöisin olevien taiteilijoiden töitä 22.5-31.7.2022.

Lisätietoja: www.poleeni.fi ja www.taidekatu.fi