Taito Shop Pieksämäki on tullut aikuiseen ikään – 60 vuotta juhlitaan 9. toukokuuta

Pieksämäen Taito Shopissa vietetään 60-vuotissynttäreitä keskiviikkona 9.5. klo 10-17 kakkukahvien merkeissä. Vuonna 1958 Mikkelin kotiteollisuusyhdistys vietti 50-vuotisjuhlavuotta ja perusti sen kunniaksi Pieksämäelle oman neuvonta-aseman. Asemalta kävivät niin ammattilaiset kuin harrastelijatkin hakemassa malleja, työvälineitä, koulutusta ja ohjausta. Osa kutoi neuvonta-aseman tiloissa kangaspuilla, leikkasi kaavoja tai ompeli aseman koneilla. Iltaisin pidettiin kaikille avoimia kursseja.
Yhdistyksen toiminta on ollut vireää ja vilkasta. Nykyään Taito Shopissa pidetään lasten käsityökouluja, kurssitoimintaa, kudonnan työpajoja, tapahtumia ja harjoitetaan myymälätoimintaa. Käsityökulttuurin edistäminen on pysynyt perusajatuksena, mutta toimintatavat uusiutuneet. Neuvonta-aseman nimi muuttui käsityökeskukseksi 1992 ja vuodesta 2006 nimenä on ollut Taito Shop.

Juhlavuoden kunniaksi Taito Itä-Suomi ry on remontoinut Pieksämäellä omistansa tilat. Myymälään on tehty pinta- ja valaistusremontti sekä uusittu myymäläkalusteet. Kurssitoiminnalle on saatu lisätilaa yläkerrasta.
Tervetuloa avajaisiin!

Taito Shop | Pieksämäki
Keskuskatu 16 | 0440 162 244 | pieksamaki@taitoitasuomi.fi