Suomea juhlitaan Pieksämäellä paraatein ja perinteisin menoin 5.-6. joulukuuta

Pieksämäen reserviupseerikerho ja Pieksämäen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut järjestävät näyttävän ja viihdyttävän Suomi 100 itsenäisyyspäivän. Samalla Kukkarojotos juhlistaa 20 -vuotistaivaltaan.

Veteraanien juhlalounas järjestetään 5.12. klo 13 hotelli Savonsolmussa. Yleinen juhlinta alkaa KJ 2017 / Old Military Vehicles Parade -vanhojen sotilasajoneuvojen kokoontumisella ja paraatilla ja huipentuu koko kansan Jotostansseihin teemalla: ”Sota-ajan nurkkatansseista Suomen suvisille lavoille” klo 20-01.30. Kukkarojotos tarjoaa tanssi-illan Pieksämäen tunnelmallisessa Savonsolmussa. Kolme kokoonpanoa vastaa musiikista, joista illan viimeisellä puoliskolla mennään ”Sota-ajasta Sorsakoskeen”. Tilaisuuteen on vapaa pääsy (narikkamaksu 2 €). Asu on vapaa, mutta voi olla myös ajan hengen mukainen.

Itsenäisyyspäivänä on Veturitorilla koko perheen Suomi 100 -tapahtuma klo 10 alkaen. Ohjelmassa mm. kuorolaulua Jäppilän Kyläntytöt ja Eero Norontaus, avauspuheenvuorot ja päivän ohjelman esittely, Ano Teittinen ja Asko Hankilanoja, seppelpartion lähettäminen Sankarihaudoille, kalustonäyttelyn avaus ja esittelyt, omakustanteinen kenttälounas klo 12.30. Kalustonäyttely ja ohjelma Veturitorilla jatkuu klo 12:30. Omakustanteinen tapahtumakahvila, piha-alueella ratsastusta perheen pienille, Teittilän Talli Nasu -ajelua, Nenosen Topi esittelee maastoajoneuvoa ja kyyditsee halukkaita.

Paraatikatselmus klo 12, paraatin vastaanottavat Uuden kirkon kohdalla veteraanijärjestöjen edustajat, Pieksämäen kaupunginjohtaja Tapio Turunen, reserviläis- ja maanpuolustusjärjestöjen edustajat sekä Pieksämäen Rautatieläisten soittokunta. Juhlavuoden paraatin teemana on huoltoaselaji ”Hevosista hevosvoimiin”.
Kukkarojotos 2017 Veturitorin tilaisuus päättyy klo 14 tilaisuuden päätössanoihin.

Suomi 100 juhlinta jatkuu Kulttuurikeskus Poleenissa Itsenäisyyspäivän perinteisin menoin kahvitilaisuudella yleisölle Poleenin aulassa klo 14-15 ja pääjuhlan ohjelmalla klo 15-16.30.

Tervetuloa juhlistamaan 100-vuotiasta Suomea!