Pieksämäen Veturitallien Joulumaa avautuu 27. marraskuuta

Pieksämäen Veturitallien takkatilaan on rakentunut Joulumaa pienten ja vähän suurempienkin joulun ystävien iloksi. Joulumaan tavoitteena on tuoda iloa ihmisten arkeen vuoden pimeimpänä aikana ja luoda joulun tunnelmaa turvallisuus huomioiden.

Veturitallien vapaana olleeseen pilttuuseen on kuusilla, lahjapaketeilla, koristeilla ja valoilla loihdittu tunnelmallinen joulumaisema. Tilaan voi kurkistella sen ollessa suljettuna Veturitorin puoleisten ikkunoiden eteen kootulta tasanteelta, Veturitorin puoleisesta ovesta sekä UKKO Bistro & Delin puoleisista ikkunoista.

Tilan etuosassa on Joulupukin ”konttori”, johon lapset voivat käydä jättämässä kirjeitä Joulupukille. Jos kirje ei ole valmiina, voi kirjeen, tai kirjoittamisen vielä ollessa hakusassa, vaikka kuvan Joulupukista taiteilla tilassa sen avoinna ollessa.

Joulumaan etutilassa pääsee myös rajoitusten puitteissa katsomaan Salaisen Teatterin Sirkus Vilmander nukketeatteriesityksiä. Esityksistä otetaan 5 euron pääsymaksu per osallistuja. Ja jos hyvin sattuu, voi Joulumaassa kohdata vaikka Joulupukin, kun hän kiireiltään sinne paikalle ehtii. Reki lahjoineen ja poroineen siellä jo odottaa 🙂

Joulutori on avoinna ensimmäisen kerran perjantaina 27.11. klo 9-12.

Joulumaa on toteutettu yhteistyössä kaupungin yrityspalveluiden, nuoriso- ja kulttuuritoimen, toritoiminnan sekä Salaisen Teatterin kesken. Upean valaistuksen on toteuttanut Tero Tujunen.

Tervetuloa kurkistelemaan!