Pieksämäen Nukkekodilla toiminnantäytteinen kesä

Lumoava Nukkekoti sijaitsee Pieksäjärven kauniissa rantamaisemassa Hiekanpäänniemen kainalossa. Nikkarityylisen huvilan alakerrassa sijaitsevat Kahvila Kultakutri ja teatterisali, yläkerrassa Joonas Auringon satuvintti roolivaatteineen, Prinsessa Ruususen huone ja Merirosvo Joonaksen aarrekammio. 
Pihapiirissä ovat Peuhumökki, kauppapuoti, riippusilta ja kapulalossi. Ohjattujen toimintatuokioiden näyttämönä ovat Joonas Auringon Ateljee ja Nikkarointiverstas.

Nukkekodin kesäkausi käynnistyy toukokuussa, jolloin merirosvokapteeni Joonas Aurinko palaa maailman meriltä ja kutsuu ryhmiä seikkailuretkelle. Toukokuun seikkailuretket on tarkoitettu 2-12 -vuotiaiden seilaajien ryhmille. Ohjelmassa on Joonas Auringon Merirosvokoulu, jossa tarinoidaan ja askarrellaan merirosvopinssi sekä Joonas Auringon hattu. Ryhmävarauksia otetaan ajalle 2.5.-3.6. pääsääntöisesti arkipäiville.

Kaikille lapsille ja lastenmielisille Nukkekoti on avoinna 7.6.-6.8. (pääsääntöisesti ti-la), jolloin toimintaa on joka päivä. Merirosvo Joonas Aurinko miehistöineen on mukana leikeissä. Luovaa toimintaa vaihtuvin teemoin on päivittäin. Tarinatuokioiden ja työpajojen lisäksi kesällä nähdään teatteriesityksiä mm. Satelliittiteatterilta sekä Päivällisteatterilta, mahdollisesti myös nukketeatteria. 
Kesälle on kehitetty omia tapahtumia, kuten Big Wheels -viikonloppuna pidettävä Tiny Wheels sekä Pieksämäki Päivien aikaan järjestettävä keppihevosverstas.

Nukkekoti, Hiekanpääntie 21, Pieksämäki
Avoinna  7.6.-6.8.2016 
ti-pe 10-16, 
la 10-14
Lisätietoja www.versoverkko.fi. Kannattaa katsoa myös Nukkekodin Facebook-sivut www.facebook.com/SadunjaSeikkailunTalo.