Pieksämäen Kesäteatteri lisää löylyä kesäteatterikenttään

Pieksämäen kesäteatterikenttä saa tulevana kesänä uuden ryhmän. Pieksämäen Kesäteatteri valmistaa Matti-Juhani Karilan näytelmän Lisää löylyä, Pöntinen! (Jo valkenee kaukainen ranta) Kulttuuripappila Sylvin idylliseen miljööseen.
Näytelmän ohjaaja Olli-Matti McLees on haaveillut näytelmän tekemisestä Pieksämäelle jo vuosien ajan.

  • Vihdoinkin sain kokoon rautaisen joukon toteuttamaan näytelmää. Olen itse näytellyt kyseisessä näytelmässä sekä ohjannut sen jo kertaalleen urani aikana, yli 30 vuotta ammattilaisena näyttelijäntyötä tehnyt McLees kertoo.

Näytelmä sijoittuu pieneen Karilan kylään, jossa sattuu ja tapahtuu. Lisää löylyä Pöntinen on rehevä iloittelu 13 vuotta aviossa olleen pariskunnan elämästä hetkellä, kun vaimo saa tarpeekseen avioliitosta eli valehtelevasta Pöntisestä ja heittää tämän ulos talosta. Pöntinen sieppaa kuistilta tuolin matkaansa ja jatkaa sen kanssa valhekuvissa elämistä.
Pöntinen on uskonut Aune-vaimon uhittelun, kun tämä kerran kiusatakseen oli sanonut lapsikatraasta, että ”yksi saattaa olla pankinjohtaja Pentti Parviaisen”. Pöntinen päättää nyt ottaa asiasta selvän – onhan Parviainen hänen veriveljensä! Samalla hän päättää hieman kostaa Parviaiselle vikittelemällä tämän Inkeri-vaimoa.
Näytelmä päättyy hulvattomaan kohtaukseen saunassa, jonne Pöntinen ja vaimo ovat molemmat kutsuneet toisistaan tietämättä vastaan tulleet iskijätyypit.

Näytelmän ensi-ilta on perjantaina 5. heinäkuuta kello 18.