Pieksämäelle tulossa tapahtumatäyteinen viikonloppu 25.-27.8.

Pieksämäki on elokuun viimeisenä viikonloppuna monen tapahtuman näyttämönä.

Noutajakoirat omistajineen kokoontuvat jo perjantaina Partaharjuun 25.-27.8. järjestettävään OME-B SM-kokeeseen. Karsintakokeet ovat perjantaina ja lauantaina, finaali sunnuntaina. Tuomareina toimivat Vesa Turunen ja Juha Tenhunen. Kokeen järjestäjinä ovat Savon Nuuskut ry ja Suomen Noutajakoirajärjestö ry. https://www.snj.fi/sm-nome2017/

Lauantaina, Suomen luonnon päivänä, josta on tasan 100 päivää itsenäisyyspäivään, Partaharjussa avataan myös VedenjakajaReitistö. Virallinen avaus on klo 10 ja klo 16 saakka reitin varrella ja eri pisteissä järjestetään erilaista oheisohjelma. Reitillä pääsee kokeilemaan ongintaa ja muita luonnossa liikkumiseen liittyjiä taitoja. Seuraa avajaisohjelman ja reitistön tiedostusta osoitteesta sport.pieksamaki.fi/vjr.

Naarajärvelle virastotalo Kanttilan ympäristöön levittäytyy Kanttila soikoon ohjelmalliset lähiruokamarkkinat lauantaina 26.8. jo aamusta klo 9 alkaen. Ohjelmassa on monipuolisia esityksiä, musiikkia, makuelämyksiä, kirppistä ja muuta mukavaa kaikenikäisille klo 16 saakka.

Muinaistulien yö Naarajärvellä ja Iso-Syvällä

valaisee, kun lauantai-ilta pimenee. Rannoille sytytetään elävää tulta: nuotioita, lyhtyjä, tuikkuja, kynttilöitä, joista syntyy maisemateos, jossa vesi, valo ja tuli kohtaavat pimenevässä illassa. Naarajärven ja Iso-Syvän elävillä tulilla kunnioitetaan muinaista ihmistä, joka eli näillä rannoilla tuhansien vuosien ajan. Naarajärven Selkäsaaren tulet syttyvät klo 21. Maisemateos on nähtävissä yleisiltä kulkuteiltä Kangasniementie – Kantalantie – Telataipaleentie.