Länsmäkiset esittää *** Västkullarna förevisar ”Rengin kosto trilogia”

Pieksämäen, samoin kuin useiden lähiseutujen, kesäteatterit joutuivat laittamaan kevään harjoituksensa jäihin ja perumaan kesän esitykset koronapandemian vuoksi.

Työryhmä Länsmäkiset päätti ottaa haasteen vastaan ja rakentaa kesälle nopealla aikataululla yleisön viihdykkeeksi teatteriesityksen, jonka ensi-ilta pidetään Häkkilän pihapiirissä ensimmäisenä Juhannuspäivänä.

Parin vuoden aikana työryhmä on valmistanut pienoisnäytelmiä, jossa isäntä Jaakko ja renki Alabertti painivat kahdenkeskisessä suhteessaan. Ajatuksena on ollut tehdä jossakin vaiheessa esityksistä kooste ja siihen korona antoi nyt lähtölaukauksen. Lyhytnäytelmiä on esitetty Häkkilän tilan tapahtumissa ja yleisö onkin kysellyt mahdollisuutta nähdä puuttuvat osat.

Tarinassa paneudutaan isännän ja rengin elämään. Tarinoissa vilahtelee paikkakunnalta tuttuja nimiä, henkilöitä, paikkoja ja tapahtumia. Osa tarinoista perustuu tositapahtumiin, yleisö itse saa päättää, mikä on faktaa, mikä fiktiota.

Tarina rengin ja isännän visaisesta elämästä on koottu kolmesta pienoisnäytelmästä: ”Rengin kosto”, ”Rengin kosto 2” ja Vanhanajan Kekri” vuosilta 2018-2019.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Juhani Joensuu

Rooleissa:
Terho Häkkinen, renki
Jari Kauppinen, isäntä
Anni Kauppinen, emäntä
Jukka Ylönen, musiikki

ESITYKSET sisältää väliajan
la 20.6. klo 16 Ensi-ilta Häkkilän tila
to  2.7. klo 18 Kulttuuripappila Sylvi
su 12.7. klo 13 Kulttuuripappila Sylvi
pe 24.7. klo 18 Häkkilän tila
la 25.7. klo 14 Jäppilän esiintymislava
su 26.7. klo 13 Häkkilän tila

Esityksiä järjestetään myös lisää toiveiden mukaan sekä tilausesityksinä. Neuvotteluja esityspaikoista käydään hieman kauempanakin. Kaikki esitykset pyritään pitämään ulkotilassa ja ohjeistuksen mukaisia turvamääräyksiä noudattaen. Katsojamäärä on rajoitettu, joten lippuvaraukset ennakkoon sähköpostilla terho.hakkinen@venetmaki.fi tai 040 749 5550 Facebook @lansmakiset

Liput 15€ / hlö, alle 15 v aikuisen seurassa ilmaiseksi

Esiintymispaikat:
Häkkilän tila
Heinälammentie 50, 77120 Venetmäki
www.hakkilantila.fi

Kulttuuripappila Sylvi
Pieksämäen Iso-Pappila
Sylvinkuja 5 (Pappilanmäki), 76130 Pieksämäki
www.kulttuuripappilasylvi.fi

Jäppilän monitoimitalo
Jäppilän Kirkkotie 11 B, 77570 Pieksämäki

Lisätietoja: Terho Häkkinen 040 749 5550
@lansmakiset

www.hakkilantila.fi

www.pieksamaenparhaita.fi

www.visitpieksamaki.fi