Kukkarojotos levittäytyy Pieksämäen Hiekanpäähän 24. syyskuuta

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen yleisö- ja reserviläistapahtuma ”Kukkarojotos 2016” järjestetään Pieksämäellä lauantaina 24.9. klo 10-14. Kukkarojotos on alueen perinteellinen kansalaistapahtuma, jonka tavoitteena on saada Pieksämäen ja lähiseudun asukkaat sekä reserviläiset liikkeelle ja osallistumaan kansalaistaitoja mittaaviin jotostehtäviin reippaan ulkoilun merkeissä. Samalla tapahtuma tekee tunnetuksi Pieksämäen luontoympäristöä ja tukee alueen matkailua. Jotosteemaan liittyvät Pieksämäen Reserviupseerikerho ry 80 vuotta juhlaviikonlopun tapahtumat.
Lähtö- ja maalialue sijaitsee Hiekanpäässä, Heikinlammen lavan maastossa. Osa tehtävistä on sijoitettu ranta-alueelle. Avajaistilaisuus klo 10 Heikinlammen lavalla. Musiikkia.

JOTOSSARJAT:
A) Yleisösarjaan voi osallistua kuka tahansa Suomen kansalainen joko yksin tai ryhmässä. Ilmoittautuminen yleisösarjaan Heikinlammella klo 10. Osallistuminen omalla vastuulla. Jotosreitillä sekä jotoskeskuksen alueella noudatetaan yleisiä liikenne- ja järjestyssääntöjä. Rasteilla mm. tarkkuusheittoa, maastoajoneuvo ajelua (NASU), kuntotestaus ”Hikiressu”, laser -RK ammunta, Kalaxi -ristely ja vesistön ylitys, SKKL:n museo, Roscierin ja Moision kartanoiden historia, kenttälounas ja nuotiokahvit. Kierroksen suorittaneiden kesken arvotaan palkinnot. Laser -ammunnan kolmelle parhaalle jaetaan PV:n mitalit. Reitin voi kiertää kävellen tai polkupyörällä ja rastien suoritusjärjestys on vapaa. Tiedusteluihin vastaa jotoksenjohtaja Ano Teittinen, puh. 040 3056693.

B) Reserviläissarja
Ilmoittautuminen www.mpk.fi sivujen kautta. Ilmoittaumisaika päättyy 5.9. klo 16. Osallistumismaksu on 22,00 €, joka maksetaan ennakkoon. Hintaan sisältyy; kevyt aamupala, lounas ja päivällinen sekä kahvit. Osallistumismaksu sisältää vakuutuksen. Kolmelle parhaalle kilpasarjalaiselle jaetaan PV:n mitalit. Reserviläissarjan jotos alkaa klo 9. Arvioitu kesto klo 17 saakka.
Tarkemmat tiedustelut ratamestari Marianne Häkkinen, puh. 040 7306076