Kukkarojotos 2018 – Vedenjakajalla, koko perheen ulkoilutapahtuma Pieksämäellä 29. syyskuuta

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK järjestää vapaaehtoisten maanpuolustusjärjestöjen ja Pieksämäen kaupungin liikuntatoimen kanssa ”Kukkarojotos 2018 – Vedenjakajalla”, koko perheen liikunnallisen ulkoilutapahtuman Pieksämäellä lauantaina 29.9. Nikkarilan upeissa maastoissa. Kukkarojotoksen suojelijana toimii vs. kaupunginjohtaja Ulla Nykänen.

Kukkarojärven rantareitillä on mahdollisuus tutustua ja testata mm. erilaisia kuntoiluun ja maastossa liikkumiseen liittyviä harrastusmuotoja ja varusteita. Jotosreitin varrella saa tietoa Vedenjakaja-alueen syntyhistoriasta ja sen tarjoamista retkeilyreiteistä sekä alueen tarinapoluista. Lisäksi matkan varrella on tarjolla fyysisen kunnon testausta. Uusia MBT-pyöriä voi kokeilla, mukana sähkö- sekä tavalliset pyörät. Luontomatkailuun liittyvää välineistöä esitellään Luontomatkailupalvelut -pisteellä. Toiminnallista liikunnanohjausta on tarjolla SUP-lautailusta oikeaan sauvakävelytekniikkaan. Nyt mukaan jotokselle saamaan tietoa luontoliikunnasta ja välineistä sekä oman kunnon kohentamisesta.

Kukkarojotos 2018 on alkujaan yleisölle ja reserviläisille suunnattu koulutustapahtuma, joka järjestetään nyt jo 21. kerran Pieksämäellä. Tämän vuoden jotosteemana ovat VedenjakajaReitistöllä olevien Pieksämäen kaupungin liikuntatoimen järjestämien rastien lisäksi Puolustusvoimat 100 -vuotta sekä Maanpuolustuskoulutusyhdistys 25 -vuotta toimintarastit jatkosodan aikaisen miinalataamon maastossa. Juhlateemoihin liittyen yleisöllä on mahdollisuus seurata toimintanäytöstä Kukkarojotoksen reitin varrella. Näytöksessä savuaa ja paukkuu. Rastin aiheena ovat Suomen Itsenäisyyden kannalta ratkaisevat torjuntataistelut Tali-Ihantala alueella 1944 sekä Nikkarilan miinalataamon historia.

Mitä olisi jotos ilman maittavaa kenttälounasta? Pieksämäen Seudun Maanpuolustusnaiset huolehtivat yleisön hyvinvoinnista aidolla ja parhaalla hernerokalla. Lounaan päälle maistuu vielä makoisat nuotiokahvit. Tarjoilut ovat omakustanteisia, maksu vain käteisellä. Tuotto käytetään vapaaehtoisen maanpuolustustoiminnan tukemiseen. Kenttäkeittiö on auki klo 15.30 saakka tai niin pitkään kuin rokkaa riittää.

Reitin pituus on n. 5,5 km ja sen voi kiertää myös maastokelpoisilla lastenrattailla. Reitti jaksottuu seitsemän rastipisteen kautta eikä ole liian vaativa perheen pienimmille. Jotos alkaa VedenjakajaReitistön Nikkarilankankaan P8 -lähtöpaikalta, Metsäopistontie 103, Pieksämäki.

Ruuhkien välttämiseksi on tarjolla ilmainen non-stop bussikuljetus edestakaisin Veturitorilta. Ensimmäinen bussikuljetus Nikkarilaan lähtee klo 9 ja viimeinen paluukyyti kaupunkiin klo 15.30. Kuljetus Nikkarilaan päättyy klo 12.45. Viimeinen joukko lähetetään maastoon klo 13. Veturitorilla voi bussia odotellessa katsoa elokuvaesityksiä liittyen jotoksen yhteen pääteemaan Puolustusvoimat 100 vuotta. Myös polkupyörillä voi halutessa ajaa jotoksen lähtöpaikalle. Oman auton käyttö ei suositella, koska pysäköintitilaa Nikkarilassa ei ole. Läpiajoa ja turhaa liikennettä Nikkarilasta Peiposjärvelle rajoitetaan.

TERVETULOA 2018 KUKKAROJOTOKSELLE! VedenjakajaReitistöllä Nikkarilassa tavataan.
Huom! Vapaa pääsy.

Lisätietoa:
Ano Teittinen, jotoksen johtaja 0400 153 532
Arto Sepponen, jotoksen tiedottaja 044 3370 230, arto@sepponen.fi
https://www.facebook.com/events/246079472718949/permalink/246080402718856/
https://vedenjakajareitisto.fi
https://www.pieksamaki.fi/tapahtumat/luento-nikkarilan-miinalataamo/
https://tarinasoitin.fi/miinalataamo