Konttiravintola Morton palaa Pieksämäelle

Konttiravintola Morton palaa Pieksämäen torille muutaman vuoden tauon jälkeen. Mortonin kaikkien aikojen ensimmäinen Konttiravintola toimi Pieksämäellä kolmena kesänä, vuosina 2013-2015.

Välivuosina pieksämäkeläiset ovat saaneet nauttia Mortonin herkuista kesäisin järjestettävässä Big Wheels -tapahtumassa. “Asiakkaamme ovat usein kyselleet Big Wheelsissä, milloin palaamme Pieksämäelle. Nyt voimme iloksemme kertoa, että aika on koittanut. Ihanaa päästä näkemään taas tuttuja kasvoja torille, sekä toimimaan kaupunkilaisten kohtaamispaikkana.”
Edellisellä kerralla torin puitteet aiheuttivat päänvaivaa, sillä esimerkiksi vesi- ja viemäriliittymää ei torilla ollut. Nyt tilanne on muuttunut.

“Kun kuulimme torin fasiliteettien parantuneen, mielessä alkoi heti pyörimään ajatus paluusta. Pieksämäki on ollut meille aina tosi tärkeä kaupunki – sieltähän koko konttiperhe tavallaan sai alkunsa!” kertoo yrittäjä Jarna Kaplas.

Avajaiset toukokuun lopussa

Varsinaisesti Konttiravintola koostuu kahdesta ravintolakäyttöön muokatusta merikontista ja 50 paikkaisesta terassista. Burgeriateriat ovat edelleen päätuote ja niistä Morton on saanut paljon kiitosta. Kesällä 2017 ravintola voitti Kaupungin paras burgeri -yleisöäänestyksen Kuopiossa. “Ruokalistalla komeilee edelleen klassikkoja, kuten Little John -burgeriateria, mutta uutuuksiakin on luvassa. Tänä vuonna olemme panostaneet erityisesti kasvisburgeriin”, Jarna valoittaa.

Pieksämäen Konttiravintolan avajaisia vietetään torilla 24.5.2019. Tällä hetkellä meneillään ovat rakennustyöt ja viimeisten työntekijöiden etsintä.  “Burgerijengissämme on tilaa vielä muutamalle työntekijälle, joten otamme mielellään kokkien ja tarjoilijoiden hakemuksia vastaan. Olisi hienoa, jos löytäisimme mukaan paikallisia osaajia”, yrittäjä kannustaa.

Mikä on Konttiravintola Morton?

Konttiravintola Morton on merikonttiin rakennettu kausiravintola, joka tunnetaan erityisesti palkituista burgereistaan. Morton on saanut nimensä legendaarisen John Mortonin tarinan mukaan. Kesällä 2019 Konttiravintola toimii Jyväskylässä, Varkaudessa, Äänekoskella, Kuopiossa, sekä Pieksämäellä. Kaikki Konttiravintolat avautuvat kesäkauteen huhti-toukokuussa.

Ensimmäisen Morton-ravintolan perustivat Rautalammille vuonna 2010 kolme parikymppistä yrittäjää. Ensimmäisen Konttiravintola avautui vuonna 2013. Nykyään yrittäjänä toimii yksi perustajista, Jarna Kaplas.

Lisätietoja: Sisko Mäkinen, 040 7211115, sisko@morton.fi
Konttiravintola Morton Kuopio, Varkaus, Äänekoski, Jyväskylä
#konttiravintola www.morton.fi