Kirkkohallituksen vuoden 2016 ympäristökasvatuspalkinto Partaharjun esteettömälle luontopolulle ja pyhiinvaelluspolulle

Pieksämäellä sijaitseva Partaharjun toimintakeskus, sen esteetön luontopolku ja Pieni pyhiinvaellus -polku saivat Kirkkohallituksen vuoden 2016 ympäristökasvatuspalkinnon. Palkinnon jakoi piispa Seppo Häkkinen Kirkon ympäristöpäivillä Mikkelissä 6.9.2016.
Partaharjun toimintakeskus on ollut aloitteellinen esteettömien ulkoilumahdollisuuksien rakentamisessa. Pyörätuolikelpoisille ulkoilumahdollisuuksille on ollut tilausta ja esteettömän luontopolun tarkoituksena onkin tarjota kaikille mahdollisuus liikkua luonnossa itsenäisesti.
Esteetön reitti on 1,8 kilometriä pitkä. Se on suunniteltu yhteistyössä Diak Pieksämäen kanssa ja rakoittajana on ollut mm. Pieksämäen kaupunki. Hankkeen koordinoinnissa ja koekäytössä on hyödynnetty Invalidiliiton asiantuntemusta. Esteetön polku valmistuu syksyn aikana.
Palkinnon perusteluissa maininnan saa myös kesällä avattu Pieni pyhiinvaellus -polku. Reilun 1,5 kilometrin pituinen pyhiinvaelluspolku sisältää seitsemän rastia Salvosjärven rannalla ja harjumaisemassa. Vaellus päättyy Ristikiven kirkkoon.
Ympäristökasvatuspalkinnon tarkoituksena on nostaa esiin innovatiivisia ja tuloksellisia ympäristökasvatustekoja ja -käytäntöjä kirkon kentässä. Tarkoituksena on myös motivoida ja kannustaa seurakuntia ja muita kirkollisia toimijoita aktiivisiksi ympäristökasvattajiksi.

Lisätietoja: www.partaharju.info