Keski-Savon matkailupalvelut menossa mukana Savon Sampo messuilla

Heinäveden, Joroisten, Leppävirran, Pieksämäen ja Varkauden matkailutoimijat osallistuvat yhdessä
Savon Sampo messuille 6.-7.4. Tervetuloa tutustumaan seudun matkailutarjontaan ja nappaamaan mukaan mahtava infopaketti, Loma Savossa matkailuesite 2019.

Pieksämäen matkailu esittäytyy iloisella porukalla. 10.-11.5. avajaisiaan viettävä hurmaava Nukkekoti, historiallisesti arvokas Haapakosken Ruukki ja luontoliikuntaan houkutteleva upea VedenjakajaReitistö ovat osa kesän matkailutarjontaa. Kulttuuripappila Sylvi puistoineen ja näyttelyineen, kesäteatterit eri puolilla Pieksämäkeä ja 8.6. ”Haloo Pieksämäki, kulttuuri kutsuu” kaiken kansan kulttuurijuhlaan huipentuva Kulttuurikeskus Poleenin 30-vuotis juhlavuosi sekä aina odotettu Big Wheels harrasteajoneuvotapahtuma ryyditettynä Savo Vintage messuilla, ovat kesän kohokohtia. Tule mukaan kesän tapahtumiin, herkuttele ravintoloissa ja kahviloissa sekä majoitu mukavasti.

Joroisten kesässä nähdään perinteisesti urheilun ja musiikin juhlaa. Teräsmiehet ja –naiset mittelevät triathlonin suomenmestaruuksista Finntriathlon-klassikkokisassa. Kisaviikonlopun starttaa lasten ja pikamatkan kilpailu perjantaina 19.7. ja lauantaina 20.7. Valvatus-järveen säntäävät puolimatkan suorittajat. Pitäjän musiikillisesta annista huolehtii Joroisten Musiikkipäivät 19.-28.7. Tähtiloisteesta vastaavat mm. Karita Mattila, Monica Groop ja Waltteri Torikka. Konserttipaikkoja on Joroisten lisäksi myös Pieksämäellä, Juvalla, Leppävirralla ja Rantasalmella. Kesän kruunaa kolmatta kertaa järjestettävät Elävä Maaseutu –messut 17.8. Joroisten lentokentällä. Pääteemoja ovat lähimatkailu ja –ruoka sekä Joroisten kylät.

Heinäveden 150-vuotisjuhlakesä on täynnä tapahtumia. Valamossa on harvinainen Yhteiset pyhät -ikoninäyttely.  Lintulassa järjestetään opastettuja kierroksia tuohustehtaaseen ja yrttimaalle. Kirkon kesänäyttely esittelee Heinävedellä syntyneen kuvataiteilija Olli Lyytikäisen.  Musiikkipäivät valtaavat Kirkonmäen kesäkuun lopussa. Kermankosken tanssilavan 60-vuotisjuhlan kunniaksi esitetään Kari Tapiosta kertova musiikkinäytelmä. Karvion teatterissa nähdään Tankki täyteen -komedia. Lomakeskus Karvio on saanut uudet omistajat ja lisää tapahtumia. Puijo-laiva seilaa perinteiseen tapaan Heinäveden reittiä ja ms Sergei liikennöi Valamon lähivesillä. Myös Laivanpassuu ja Kanavasoutu houkuttelevat väkeä kauniille kanavareitille. Ihan uutta on Varitaipaleen Kesäryssäys, joka kunnioittaa uittoperinnettä ja laivaliikennettä.

Leppävirralla kevään avaa Muumikirpputori ja keräilytapahtuma 25.-26.5 Vesileppiksessä. Kesäkuussa Leppävirta-päivä tarjoaa tapahtumia koko perheelle. Sorsakoskella järjestetään Rompetori ja Wanhat Wehkeet ja koko perheen ilmaistapahtuma Blues Picnic Unnukan rannalla 8.6. tarjoilee tänäkin vuonna upean päivän. Leppävirrangolf -kenttä kauniissa ympäristössä aukeaa keväällä. Perinteisen golfin lisäksi touhua on Paajalanmäen tai Vesileppiksen frisbeegolf kentällä. Seikkailupuisto Leppis tarjoaa huikean seikkailun keväästä syksyyn. Unnukan ja lähiympäristön valtaa 10.8 Valoa ja Virtaa koko perheen ilmaistapahtuma upeilla esiintyjillä. Konnuksen kesäteatterissa pyörii juhannuksesta alkaen Keskellä Tietä- komedia.

Varkauden matkailutarjontaa edustavat kulttuuri, viihde ja kaupungin parhaat ruokapaikat. Erinomaiset messutarjoukset ja inspiraation ainekset odottavat kävijöitä. Varkauden Teatterissa on Puluboin ensi-ilta huhtikuussa ja rakastettu musikaali Myrskyluodon Maija aloittaa syksyn. Mikko Alatalo tähdittää Varkauden Kesäteatterin hullunhauskan komedian, Remppaa ja rintakarvoja ensi-iltaa 15.6. Kuntorannassa. Riemukasta lastenjuhlaa vietetään Vekara-Varkaus festivaaliviikon 25-vuotissynttäreiden merkeissä 10.-16.6. Suosittu Konttiravintola Morton uudistuu; saa viihtyisän sisätilan ja uutuuksia ruokalistalle. Hotel Oscarin laadukkaat palvelut; kulttuuripaketit, ravintola, pelisali ja kokoustilat ovat keskeisessä asemassa Varkauden matkailussa.

Nähdään messuilla, tervetuloa!