Jokkiksen suomenmestaruustaistot Pieksämäellä

Paltasen autourheilukeskuksessa ajetaan 14.-15.8. Hulkkonen Yhtiöt JM SM Nuoret, Naiset ja EVK -kilpailut.

JM siis jokamiehenluokka eli jokkis on autojen nopeuskilpailu. Autoja lähtee yhtä aikaa 6-8 kappaletta. Kilpailua ajetaan suljetulla radalla. Nopein voittaa sen lähdön. Eri lähtöjen nopeimmat kuljettajat pääsevät etenemään semifinaaleihin ja finaaleihin.

Paltasella suomenmestaruuksista ajetaan ensimmäisenä kilpailupäivänä lauantaina EVK eli etuveto/kardaaniluokka alusta loppuun. Lisäksi nuorten ja naisten luokiossa kisataan pääsystä sunnuntaille alku- ja keräilyerissä. Sunnuntaina jatketaan sitten näiden luokkien osalta siitä mihin lauantaina jäätiin eli A-finaaleiden maaliin tuloon saakka. Vastaavassa kilpailussa kaksi vuotta sitten Karvialla nähtiin kaikkiaan noin 140 vauhdikasta lähtöä. Tuolloin naisten luokassa oli noin 70, nuorten luokassa vajaat 60 ja EVK:ssa noin 80 kilpailijaa. Pieksämäelle ilmoittautuneita on hieman yli pari sataa.

Kilpailunjärjestäjä muistuttaa, että vaikka kisa saadaankin nyt pitää yleisön kanssa – mikä olikin jo alkuperäisessä suunnitelmassa perusvaatimus – valtakunnassa kummittelee edelleen korona-peikko. Tämän vuoksi myös tässä ulkoilmatapahtumassa kannattaa muistaa nuo perusasiat; kipeänä ei alueelle kannata tulla, hygieniasta kannattaa huolehtia, pitää hieman etäisyyttä vieraampiin katsojanaapureihin ja maskinkin käyttöä vielä suositellaan.

Mitä taas tulee mm. pysäköinteihin ja alueella liikkumisiin, näissä on hyvä noudattaa infokylttejä ja järjestyksenvalvojien ohjeita.

Lisätietoja Pieksämäen UA:n facebookista