Avoimet ovet viikonloppu Pieksämäellä Häkkilän tilalla 16.-17.9. klo 12-20

Syyskuun puolivälissä Häkkilän tila avaa ovensa vierailijoille. Vieraille annetaan mahdollisuus tutustua tila toimintaa, ympäristöön ja rakennuksiin. Tilalla on kunnostettu useamman vuoden ajan vanhoja rakennuksia ja siirretty lisäksi kolme rakennusta, tuulimylly, vilja-aitta ja pitkäaitta. Rakennuksia on lisää odottamassa siirtoa. Lisäksi tilan ympristön ja maisemanhoitoon on kiinnitetty huomiota pyrkien mahdollisimman tarkkaan pitämään se entisen kaltaisena. Näihin liittyen lauantaina järjestetään Kulttuuriympäristö näkyväksi KYNÄ -hankkeen kanssa tilaesittelykierrokset klo 13.30 ja 18. Esittelykierroksilla käydään läpi tehtyjä rakennusten korjauksia, ympäristöä ja niiden hyödyntämistä tilan tuotteistamisessa. Lauantaina on yleisölle ennakkovarauksella tarjolla maittava kalakeitto Jounin tapaan.

Sunnuntaina navetassa on useamman vuoden tauon jälkeen suurhuutokauppa, jonka tulee pitämään Antikman Oy Riihimäeltä.

Viikonlopun ajaksi Häkkilän tilasta tehdään pimeän ajaksi valotaideteos, jossa käytetään ulkovaloja ja erilaisia valosarjoja. Yhteistyössä on mukana Pieksämäeltä AL Aritea ja JPS-Sähkö. Sisätiloista löytyy erilaisia kattausvaihtoehtoja juhlien järjestäjille.

Iltojen pimennettyä on viikonloppuna jälleen aika Häkkilän Hämärähetken tarinoiden. Tarinat on osa tilan tuotteistamisprojektia, jossa hyödynnetään tilan rakennuksia, sekä talon, kylän ja seudun historiaa. Viikonloppuna on esitykset molempina-iltoina klo 21 (liput varattava etukäteen). Jatkossa esityksiä järjestetään tilauksesta ja tilan vuokrauksien oheisohjelmana.

Lisäkysymyksiin vastailee Häkkilän tilan renki Terho Häkkinen, puh. 040 749 5550 www.hakkilantila.fi