Big Wheels harrasteajoneuvotapahtuma jo 22. kerran Pieksämäellä

Ajoneuvoja joka makuun ja ohjelmaa koko perheelle

Vuosi vuodelta suosiotaan kasvattava Big Wheels tapahtuma on parhaimmillaan koonnut Poleenin rantapuistoon noin 1 500 harrasteajoneuvoa ja jopa 18 000 hengen yleisön! Kyseessä on päiväkävijämäärältään yksi maakunnan suurimmista yleisötapahtumista.

Tapahtumaviikonlopun kohokohta on kokoontumisajo lauantaina 20.7.2024 aivan kaupungin keskustassa kulttuurikeskus Poleenin puiston ja Toikanniemen upeissa järvimaisemissa. Tapahtuma-alueella on edustettuna ajoneuvoharrastuksen koko kirjo merkkiin, malliin tai valmistusmaahan katsomatta, vaikka pääpaino onkin vanhoissa amerikanraudoissa.

Omat alueensa on varattu massiivisille jenkkirekoille sekä nostalgisille lasten polkuautoille. Suositussa lasten pahviautoverstaassa valmistuu tapahtuman aikana toinen toistaan upeampia menopelejä.

Oman mausteensa päivään tuo huimapäinen Cageriders -ryhmän surmanajoshow, jossa hurjapäät Jarno & Sasja temppuilevat moottoripyörillään maailman suurimmassa teräksisessä surmanajopallossa. Eikä polttomoottorien pärinä lopu tähän, sillä tapahtumassa esiintyy myös kaksinkertainen Guinnesin maailmanennätysmies, moottorisahajonglööri Janne Mustonen.

Tapahtuma tarjoaa nostalgiannälkäiselle nähtävää enemmän kuin tarpeeksi, sillä samaan aikaan
kulttuurikeskus Poleenissa järjestetään vintage- ja retrokulttuurin erikoismessut. Savo Vintage®
-tapahtuman teemoja ovat vanha muoti, nostalgiasisustus ja keräily. Savo Vintage -messuilla on myös mahdollisuus teettää itselleen vintage-kampaus ja -meikki sekä vaikkapa poseerata pin up -kuvissa.

Rannasta löytyy kattava valikoima niin amerikkalaista kuin savolaistakin katuruokaa sekä monipuolinen kattaus tapahtuman teemaan sopivia myynti- ja esittelyosastoja.

Lauantain kokoontumisajo päättyy suureen autoparaatiin, jota on katujen varsilla seuraamassa tuhatpäinen yleisöjoukko. Parhaimmillaan jenkkirekkojen vetämässä autoparaatissa on ollut lähes 800 osanottajaa ja autoletkan pituus on ylittänyt kymmenen kilometriä! Tänä vuonna paraati starttaa alueelta klo 17.

Big Wheels ja Savo Vintage la 20.7.2024 klo 10-17. Tapahtumiin pääsee samalla 15 euron pääsymaksulla. Alle 15-vuotiaat lapset veloituksetta aikuisen seurassa.

Tarkemmat tiedot aikatauluista ja ohjelmasta: www.bigwheels.fi
Tapahtuman tuottaa Big Wheels Event.