Ballaadi tyhjistä kumiteräsaappaista päättää Pieksämäen kesäteatterikauden

Nyt kesäteatteriin Partaharjuun!

Partaharjun kesäteatteri esittää tänä kesänä Matti-Juhani Karilan näytelmäkäsikirjoitusten, ”Jo valkenee kaukainen ranta” ja ”Saavuthan keinumaan” pohjalta, Annikki Sahan käsikirjoittaman ja dramatisoiman näytelmän Ballaadi tyhjistä kumiteräsaappaista.

Näytelmä kertoo maatalousyrittäjä Aarne Uosukaisen uskomattoman selviytymistarinan. Konkurssi kolkuttaa ovelle ja vaimo lähtee Ruotsiin. Siinä on kertomuksen lohduton lähtöasetelma. Mutta mitä tekee suomalainen, kun elämän ongelmat meinaavat käydä ylivoimaisiksi? – No tietysti, hän lämmittää saunan ja ropsauttaa kunnon löylyt – Niin tekee myös Aarne Uosukainen ja höyrypilven saattamana saunasta ilmestyy aivan uusi Aarne, jolle maailma on avoin.

Esitys on täynnä hersyvää huumoria, joka ammentaa voimansa tummasta elämäntuskasta ja ihmisten mielen uskomattomasta kyvystä selviytyä vaikeuksista.

Esityksen ensi-ilta oli sunnuntaina 30.7. Partaharjukeskuksen suurella iltanuotiopaikalla. Vielä tulossa olevat esitykset: to 3.8 klo18, su 6.8 klo 16, ke 9.8 klo 18, to 10.8 klo 18, su 13.8 klo 16.

Liput 15/13 euroa.