Natursehenwürdigkeiten

VedenjakajaReitistö, kauniin karua luontoa vaeltaen tai pyöräillen.

Kukkaroniemen kumpumoreenit ovat osa Pieksämäen Suomen tiheintä drumliniesiintymää.

Kalastusretkiä alueellamme ja tilauksesta muillakin paikkakunnilla järjestää Kalamania Oy.

Jäppilän Kivikuru

 • Jäppilän kivikuru

  Kivikuru on nimensä mukaisesti kivinen kuru geologisessa ruhjevyöhykkeessä ja löytyy esim. Kansalaisen karttapaikasta paikkanimellä Kivikuru, kunta Pieksämäki. Se on jääkauden puhtaaksi huuhtoma kivikkolaakso. Kivikuru sijaitsee itäisen järvi-Suomen maisemamaakunnassa, Savonselän seudun ja  Pohjois-Savon järviseudun vaihettumisvyöhykkeessä. Savonselän seutu tunnetaan soistaan, mutta alueelta löytyviä geologisia kohteita on myös syytä tehdä tunnetuksi. Alue on Etelä-Suomen oloissa harvinaisen laaja louhikko ja siksi koko aluetta kutsutaan Savon Inariksi. Kurussa on hyvä akustiikka ja siellä on järjestetty myös konsertteja.
  Jäppilän kivikuru on yksi Suomen 100 luontohelmeä -kohteista. Vuoden 2017 aikana kohteessa tullaan järjestämään monipuolista toimintaa ja siihen kehotetaan tutustumaan myös omatoimisesti jalkautumalla luontoon. Suomen luonnonsuojeluliitto haluaa olla juhlistamassa 100-vuotiasta Suomea nostamalla nämä 100 luontohelmeä esimerkeiksi siitä, miten kaunista luontoa Suomesta löytyy.

 • Linnakivi

  Mataramäentie 850
  Mataramäki

  Im Dorf Mataramäki gelegener, zweitgrößter freiliegender, von der Eiszeit hergehievter Felsbrocken.

 • TELEKKÄ-Vogelunterstand

  Suonteentie
  FI-77690 SUONTEE

  Tel: +35850 558 8017 / Herr Asko Siikanen
  www.tuomiojarvi.fi

  Der Tuomiojärvi-See ist der vogelreichste See in Finnland und ein reines Paradies für Vogelenthusiasten. An seinem Ufer, im Grenzgebiet von Pieksämäki und Suonenjoki, im Dorf Oittila, ist nun den Naturfreunden zur Freude ein schöner rundhölzerner Unterstand mit Speicher/WC-Gebäude und Vogelturm fertiggestellt worden.